2012/09/03

Matchbox MB-23 Volkswagen Camper Dormobile – UPDATE

Egyfelől nincs sok dolgom, mert a kollégák már megénekelték előttem a hazai, legális Matchbox gyártás kapcsán a VW kempingbusz nagyszerűségét. Másfelől megint nincs sok dolgom, mert a VW T2-t mint automobilt már tárgyaltuk egy sokkal későbbi, nem kevésbé kitűnő verzió kapcsán. Amivel viszont adós(ok) vagyok(vagyunk), az a kempingbusz eredeti, brit verziója, de nincs mit tenni, valahogy képtelen(ek) vagyok(unk) belőlük olyan verziót fellelni, ami e lapokon pironkodás nélkül bemutatható. Sajnos ez van, ha vágyaink, az árak és a pénztárcánk vastagsága nincsenek metszésben.

A post címéből sejthető, hogy az apropót hozzá egy újabb verzió beszerzése adta, mely sem a nálunk olvasható történelmi áttekintésben, sem a szomszédéknál megtekinthető méltatásban nem szerepel. Mi több, az sem kizárt, hogy gyári hibás változatnak tekinthető! Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy fehér karosszéria, kék tető – Matchboxaddiktéknál ez ugye piros –, piros „PizzaVan We Deliver” (kb. „PizzaFurgon Házhozszállítunk”) felirat verzió, amiről hiányzik az oldalt futó kék csík és vele a „Day and Night” (Éjjel és nappal) felirat. A nagy kérdés, hogy ez szándékosan történt, mert így akartak spórolni valamit – időt, festéket, munkafázist, vagy ezek tetszőleges kombinációját – vagy véletlenül. Gyanítom az előbbi, mert Andrew0807 kolléga példánya is egy színnel van csak nyomva.

Az is érdekes, hogy nem koszos, hanem ennyire szmötyis a festése. Szemlátomást játszottak vele, ezért közel sem makulátlan, de ez mit sem zavar, nagyon örülök neki, hogy sikerült végre szert tennem egy újabb, hazai gyártású darabra!

 Jobbkormányos pizzakiszállító kempingbusz! Tetszikérteni?
 A második színyomás hiányzik. Így ők csak házhoz szállítanak, de nem éjjel-nappal.
 Ezzel kérem játszottak, ebből kifolyólag kapott pár harci sérülést.
 Gyenge próbálkozás a beltér megörökítésére.
 Nem koszos, a festés gyárilag ilyen szmötyis.

Nincsenek megjegyzések: