2012/09/16

Átalakítás: Matchbox MB-41 1963 Cadillac Ambulance

Nem tudom mennyire emlékeztek ilyen régi dolgokra, de tavaly decemberben volt, amikor nem győztem afelett puffogni, hogy egy újabb, kitűnő Matchboxból már megint csak egy szénné csicsázott változat jut nekünk és amerikai barátaink a szép verziókat megtartják maguknak. Aztán a klasszikus Caddy mentőből időközben sikerült bezsákolni a valóban szép verziókat és a második szépséges verzió kapcsán mintegy mellékesen elejtettem azt az információt, hogy készülődik ám itt valami.

Andrew0807 kolléga, aki számos kitűnő átalakítást jegyez amúgy is, vevő volt az ötletemre és az elsőként linkelt, optikai környezetszennyezésből megalkotta azt, amit én megálmodtam. A TP-14 klasszikus Twin Pack mindig is óriási kedvencem volt, így kézenfekvő volt a katonai mentő ötlete. Ha egy európai hadsereg használhat ilyesmire nem éppen olcsó Mercedest, akkor az amerikai miért ne használhatna erre egy Caddyt – ha nem is az egyszerű bakáknak, akkor a tisztjeinek?

Némileg idegen tollakkal ékeskedem, hiszen csak az ötlet volt az enyém, a megvalósítás Andrew0807 érdeme, de a jármű tulajdonosaként nekem jutott a feladat, hogy bemutassam. Nem tudom elmondani, hogy milyen módszerrel tűnt el az aranyozás a műanyag alkatrészeiről, illetve a csiricsáré festés a karosszériáról, de ha valakit ez érdekel, akkor bátran tegye fel a kérdéseit a komment mezőben, az alkotó bizonyosan válaszolni fog. Tanakodtunk még az ötletadóéhoz hasonló, vörös kereszt elhelyezésén, de végül lemondtunk róla, mert a Caddy ajtajai nem sík felületet adnak, végigfut rajtuk egy díszléc, így a matricázás vagy idétlenül nézett volna ki, vagy akár le is potyogott volna idővel. A tető kínál egyedül sík felületet erre a célra, de nem feltétlenül erőltetném én ezt a dolgot, szerintem így jó ahogy van. Mit gondoltok?

 Az átalakítás előtt féltem tőle, hogy hogyan fog mutatni a frontend a krómozás - illetve ebben az esetben a borzalmas aranyozás - nélkül. Nos, jól! A morcosságára még rá is tesz egy lapáttal, hogy a kerekek is feketék lettek. A világítótestek kiemelése nagyon sokat dob rajta. A vezető feje felett kikandikáló szirénát közösen néztük be lámpának.
 Az oldalára eredetileg szerettünk volna vörös keresztet, de letettünk róla, mert nem sík a felület. A sárga szélvédő szerintem remekül mutat a khakizöld festéssel.
 MI TÁMOGATJUK A FÉNYHÍD IPART!!!

3 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Messzemenőkig kurvajó lett!

pittlaren írta...

Szép darab, ezek a felnik nagyon gonoszul festenek alatta. Tetszik! Talán, kicsit kevesebb pirosat tettem volna rá, - fényhídipar ide- vagy oda - hogy méginkább "katonásan" hasson.

Sam. Joe írta...

pittlaren: Megnéztünk egy csomó fotót katonai mentőkről, hogy kékek, vagy pirosak legyenek a megkülönböztető jelzések - mert hogy ezek mind azok, leszámítva az elsőt ott középen, az sziréna, csak benéztük - és arra jutottunk, hogy tök mindegy, mindkettőt használják vagy/és alapon. Viszont ugye ezek Cadillacilag a jet hajtóművek lángcsóvái akarnak lenni, ezért lett piros. És hát mivel ugye ott vannak, meg is kapták a színüket. Ezen is lamentáltunk sokat, hogy nem lett-e túl karácsonyfa, de szerintünk nem, illetve ha igen, akkor is belefér. Végtére is ez a hatvanas évek eleje, az ilyen volt.