2012/02/02

Matchbox MB-02 Rover Sterling

Óriási szerencsém van ezzel a kisautóval kapcsolatban, hiszen Ikarus256 már kitúrta az eredetivel kapcsolatos történelmi információkat, illetve ezzel együtt bemutatta az utolsó, 1-75 sorozatból való példányt 1992-ből, így én teljes mértékig az 1988-ban megjelent premiermodellre tudok koncentrálni. A történelmi kitekintést tessék ott fogyasztani, utána pedig kéretik ide visszatérni a bordó példány kitárgyalására.

1988-ban gondolta úgy a Matchbox, hogy megmintázza ezt a – félig Honda – brit luxusautót. Csodaszép metálbordó fényezést kapott, akárcsak kortársa a SAAB 9000 Turbo, de szerencsére az alváz kialakítása miatt megoldották az eredeti autóra oly jellemző kéttónusú fényezést is. Szerintem ez a barnásszürke szín jól illik a bordóhoz, ráadásul a fekete elválasztó díszlécet is kialakították, mely külön elem, nem a belső berendezés része, mint bizonyos Majorettek esetén például. A beltér bézs színű – bár ezt az enyhén sötétített „üvegeken” keresztül nehéz megfigyelni – és a korabeli Matchboxokhoz hasonlóan egész részletes. Érdekesség, hogy a „B” és „C” oszlopok az ablakok műanyagából vannak kialakítva – igaz festve –, tehát a Matchbox nem mostanában kezdte ezt az öntőforma-egyszerűsítést.

Összességében ennyit tudok elmondani a kisautóról, melyből ez a példány kellett ahhoz, hogy végre egy szinte makulátlant is a gyűjteményemben tudjak. Szerintem a 600 forintot, amit fizettem, teljesen megérte.

 A tükrök hiányán kívül nincs mit felróni neki.
 
A hátsó lámpa is külön műanyagelem!
 Az alváz is részletes. Érdekes, hogy a Rover márkanevet nem tüntették fel.

1 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Korrekt kisautó. Mivel azonban nekem annyira nem jön be, nem vettem meg. Ellenben ha hasonló áron találkozok egyszer egy hasonló állapotúval, meg fogom venni, csak hogy meglegyen.