2012/02/03

Matchbox: MB-04 London Taxi UPDATE

A Matchbox londoni taxi értelmezéseinek elemzésén már tényleg túl vagyunk, oda-vissza-tétre és befutóra is, ettől a posttól visszafelé lépkedve megtalálhattok minden releváns cuccot. Ez a verzió 1987 és 1996 között végig bent volt az 1-75 sorban, mint MB-04, hogy aztán újra előkerüljön 1999-ben, mint MB-09, aztán utoljára 2000-ben, mint MB-11. A mostani változat 1992 és 1996 között volt a kínálatban és talán az egyik legbénább, legkiábrándítóbb módon elintézett, amúgy kitűnő Matchbox. Hogy miért? Mert a Union Jack és „London Taxi” felirat aszimmetrikus, csak a bal oldalán van rajta, a jobbon nem! Ennél már csak az MB-11 változat bénább, azon csak Union Jack van a baloldalán. Vajon darabonként hány tizedcentet sikerülhetett megspórolni a felemás festéssel?

A mostani post megjelenhetett volna az amúgy létező, de sokat szunnyadó, „mások gyűjteményei” sorozatban is, mert nem az enyém. A dealer én voltam, a tulajdonos azonban a főnököm, a járgány pedig egy vitrin lakója a munkahelyemen.

 Ebből a szögből minden oké, Union Jack, London Taxi.
 Még az az utasajtó is nyílik, ráadásul hátrafelé, úgy mint az eredetin.
 A meglepetés: A másik oldalon nincs semmi! Óriásit spórolhattak az előállítási költségeken a felemás festéssel, igazán megérte egy ilyen kitűnő modellt így hazavágni vele!

1 megjegyzés:

porsche írta...

Gyerekkori cimborám kapott egy ilyet, még arra is emlékszem, hogy kék papiros blisterben volt. Mi is csalódtunk, amikor kibontotta és láttuk, hogy a másik oldala csupasz.
Én nem sokkal előtte kapta megy sima feketét dobozos csomagolással.