2012/02/14

Matchbox MB-62 Crop Master

Mondhatnám azt is, hogy bréking nyúz van, merthogy megérkezett az első pár darab, a 2012-es Matchbox szortimentből. Mindössze két hete írtuk meg a friss, ropogós, idei végleges listát, úgyhogy egyáltalán nem számítottunk még rájuk hazai üzletben, tudva azt, hogy mennyi késéssel szoktak megérkezni hozzánk az új kiadások. Erre mégis! Magyarázat alább!

Alles Müller, oder was?
Nem nagyon szoktam foglalkozni sem a csomagolásokkal – a dobozfétis mások elmebaja – meg a beszerzési helyekkel, de most kicsit muszáj. Szép az új grafika a blistereken, de nekem ez a szürke-hideg Matchbox logó nagyon nem tetszik. Kérem szépen vissza a régi fajtát! Érdekes, hogy a blister elején már nincs számozás, csak név. A szám a hátoldalra került és igen, most már bizonyos, hogy 120-as a sor mindenhol. Jó, mondjuk ezt eddig is tudtuk, csak azt nem, hogy Magyarország a „mindenholba” tartozik-e. Nem mindig szokott, mint tudjuk. Ha átböngésszük a kisbetűket a hátoldalon, akkor a tengernyi nyelv között magyarul is ott van, hogy „legyen eszed és csak olyan gyereknek add a kezébe a kisautót, aki nem próbálja azonnal feltolni az orrába” és a többi szokásos. A hátoldal ezúttal arról is lerántja a leplet, hogy a 2012-es sor hogy ért ide ilyen hamar. Nem a Mattel Magyarországon keresztül, hanem a Müller Drogéria Magyarország Bt. importálja direktben a német Matteltől. (Képek alább!)

Traktóóóóóór!
Mezőgazdasági gépek területén kicsit sem vagyok jártas, úgyhogy a típusismertető hiányát el kell néznetek nekem. Lövésem sincs merre induljak, a Jones Super 420 ügyben, hogy egyáltalán ez egy létező traktor megmintázása, vagy csak egy fantázia szülte valami. Én az utóbbit tartom valószínűnek ebben a „licencekre nem igazán futja” válságos időszakban. Ha mégsem így lenne, akkor bízom benne, hogy Ikarus 256 kolléga – aki viszont jártas a mezőgazdasági gépek területén – majd segít az azonosításban.

Típusismertető helyett álljon itt Heavy Metal Farmer örökbecsű műve, ami az alcímet is ihlette.

Ami meg a Matchboxot illeti, nos nagyon tetszik a kis gyösz! Minden megvan rajta ahhoz, amitől egy régi traktor szép. Először is gyönyörű piros árnyalata van. Másodszor jókora kémény-kipufogója. A motorblokk nagyon szép, részletes. A kerekek egy picit talán túl szépek is egy munkagéphez. Igaz, pizzakormánya van, ami mivel fémből készült, talán megbocsátható ez alkalommal. Az alváza is fémből van, így az inci-finci vonóhorga is, ami miatt én csendben reménykedem, hogy hátha talán-talán ez a kis szépség kap majd egyszer egy pótkocsit, de ilyen gyönyörűségre azért én sem számítok. Viszont nagyon jópofa, aszimmetrikus festést kapott, egy csak nagyítóval olvasható jópofasággal az egyik oldalán. Már-már húsvéti tojás! Én nagyon szeretem az ilyesmit a Matchboxokon, ez egy nagyon jópofa, más gyártmányokra nem jellemző irány, csak így tovább! Hogy valami rosszat is mondjak: Az én példányomon gyárilag, három helyen is le van ütve a festés.

 Nem tőlem kapott a nózijára, gyárilag jött így.
 Tűzoltóautó-piros, nagy kéményszerű kipufogó, és egészen arányos szerelősráchoz. Szerintem piszok jó!
 Na, szóval ha jól olvasom: "Jake, Don't forget the bales in the east field! Ray" Ami annyit tesz, hogy "Jake, ne feledd a bálákat a keleti mezőn! Ray". Bár az aláíró nevében nem vagyok biztos, se így a fotón, se nagyítóval nem sikerült igazán száz százalékos biztonsággal megállapítanom az aláíró nevét. Hát... Remélem Jake kap a bálák összeszedéséhez egy pótkocsit!
 Pizza kormány, de ez megbocsátható. Vonóhorog már van, már csak pótkocsi kéne Jake-nek, hogy össze is tudja szedni a bálákat.
 Nem szoktam alvázakat fotózni, de ezen az apróságon annyi felirat van, hogy most muszáj volt!
 Az új grafikák a blistereken szerintem gyönyörűek, de a számozás átkerült a másik oldalra. Nem tudom, hogy a Jones Super 420 traktor valaha is létezett-e, de gondolom nem. Mibe fogadunk, hogy a recoloroknak majd millió más neve lesz? Ez most "Vetés Mester".
 A számozás a bal felső sarokban a hátoldalon. Igen, idén már nálunk is 120 lett az 1-75. Az apró betűs izék között ott van minden magyarul is, szóval idővel majd a Mattel Magyarország is hozza az idei szériát. Most a Müller volt ilyen gyors.

6 megjegyzés:

porsche írta...

Nekem eddig két idei MB-m van. Az egyiknek ugyanígy van a számozása, a másiknak viszont ugyanúgy ott van az előlapon a név alatt.

Sam. Joe írta...

Megnéztem azt a három másikat, ami 2012-es és szintén a Müllerből van, és azokon is hátul van. Lehet, hogy a német kiadások ilyenek?

Micuir írta...

Hát, majd fogok nemsokára a Müllerben járni. Kár, hogy nálunk nincs.
Traktorom eddig úgysem volt.

somytomy írta...

Széles kerék egy traktoron nem akkora vakvágány, látnád, mekkora kerékkel mászkálnak nálunk ősszel, némelyik az út háromnegyedét elfoglalja, ha rajta van a dupla kerék. Amúgy engem a hiresch Porsche traktorra emlékeztet.

Sam. Joe írta...

somytomy: Ööö... Nem értem mire gondolsz.

somytomy írta...

Sam.Joe: Nem tudok olvasni, agyamra ment a sok Matchbox meg modellvasút. ( a szépet olvastam szélesnek) ><