2012/02/17

Matchbox Super G.T. - BR29/30-14 Maserati Bora

Az eredetileg itt elkezdett, aztán itt folytatott Maserati Bora történet elérkezett ahhoz a részéhez, amit a legelején nem átallottam egy fotóval sejtetni, a Super G.T. szériához. A Matchbox, nyolcvanas évek közepén piacra dobott olcsó sorozatáról már érdemben értekeztem, ezért nem ismételném az ott leírtakat – atyaég, de rég volt!

Részemről egyelőre itt véget ér a Matchbox Maserati Boráinak sztorija, mert egyrészt nem fáj annyira a fogam a ritkább verziókra. Viszont nem lenne kerek az egész, ha megfeledkeznék a porsche kolléga gyűjteményében fellelhető, Super G.T. folyomány, Neon Racers verzióról, melyet már szintén tárgyalt e lapokon!

 Ugyanaz az öntvény, csak a szélvédő átlátszatlan, az alváz műanyag...
 ...és nincs beltér.
 Na igen, az "8-dot" ("nyolcpötty") kerék a legtöbb Matchboxnak jól áll.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És kihagytad, hogy az ajtó sem nyílik. Gyerekként azonnal feltűnt a jelentős hézag a kocsi ajtajai körül, így azonnal tudtam, hogy ez valami klónja lehet valaminek a régebbi időkből, aminek még nyílt az ajtaja. Aztán az idő igazolt is engem.:)
Egy autószállítóhoz járt szállítmányként öt GT, név szerint Maserati Bora, Hairy Hustler, Alfa Carabo, Ford Escort és Monteverdi Hai.

Sam. Joe írta...

Nem akartam újra leírni, amit az első Super G.T. anyagban, de tény, tényleg nem nyithatóak az ajtók.