2011/04/19

Matchboxon kívüliek: Welly - GMC Wrecker

A Matchbox GMC Wrecker hasonmások közül a Realtoy megoldását már megmutattam, ahol is a post végén említettem, hogy a Welly is elkészítette a saját verzióját. Az ott tett kijelentésemet, miszerint a Wellyt kopírozta át a Realtoy és nem a Matchboxot, még inkább helyén valónak érzem, miután sikerült beszereznem és egymás mellé tennem mindhárom modellt. Ha nagyon diplomatikus akarok lenni, akkor azt mondom, hogy nem is igazán másolatokról van szó, hanem csak mindhárom gyártó elkészítette a maga verzióját ugyanazon járműről - persze tudjuk, hogy ez nem teljesen igaz. Igazából nincs két teljesen egyforma részlet a Welly és a Matchbox között - például különállóak a villogók, ívesek a tükrök -, csak gyanúsan hasonlóak a megoldások - mint például a gém kialakítása és az alvázon a jobb hátsó kerék előtti rész -, ami a képeket átböngészve nektek is feltűnhet.

Így utólag tűnt csak fel igazán, hogy rossz választásnak bizonyult tőlem az összehasonlításhoz pont most egy fekete alvázú Matchbox GMC Wreckert előásni - mentségemre szóljon, hogy ez még nem szerepelt a blogon, illetve a karosszériáját tekintve ez is fehér -, de rendszeres olvasóink már biztosan jól ismerik, azért belinkelek még egy bejegyzést, ahol az eleje és alváz is jól szemügyre vehető.

Matchbox, Welly, Realtoy GMC Wrecker
Variációk egy témára
Innen nézve a leginkább egyformák. A kilincs és a tükör megoldása a Wellyn jön be a legjobban, aminek kerekei szinte a Matchbox inverze.
A Matchboxon nincs, a Wellyn már van rendszámtábla, ahogyan a Realtoyon is, viszont ott már más ez is és a lámpák is. A kínaiak villogója egyforma megoldású, de csak a Realtoy falazta le a fülkét.
Igen fájó számomra a villogó hiánya, ami rávilágít eme megoldás hátrányára
Az aljukon is bőven van eltérés, de a kivágás a hátsó kerék előtt mindháromnál meg van. Ez a Realtoy esetében igazán vicces, ugyanis itt a plató nem tölti ki azt a rést.

2 megjegyzés:

pittlaren írta...

A Realtoy kéttónusú fényhídja példaértékű, a matchbox is csak az LTD-ken tudja ezt a feature-t. Csak tudnám, hogy a mi Tacskónkban miért csak a Relatoy "Szörnyszülött edition" kiadásai kaphatóak? Egy ilyet simán elviselnék.

Andrew0807 írta...

pittlaren: egyetértek. A skyline GTR második színvariációjára már itt is "diszkó" kerék került. Pedig lennének értelmes dolgok.