2011/04/06

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-64 - '55 Ford F-100 Panel Delivery

Nos, porsche kolléga 1955-ös Ford Panel Delivery rajongása az én lelkemen szárad, ez egyértelmű. Szerintem ha meglátja ezt a postot, akkor újra járhat az anonim furgonfüggők szeánszaira vezekelni!

A típusról érdemben értekeztünk már korábban – egy link amiről érdemes elstartolni ez ügyben –, ezért sem az autó, sem a Matchbox történetével nem kell most foglalkoznom. A negyvenéves évfordulós szériáról pedig már tudjuk, hogy bizony ritka szép kivitelű darabok bírtak beléje kerülni és az esetek többségében megéri a magasabb árat – persze attól most elegánsan tekintsünk el, hogy a csak az Egyesült Államokban kapható széria mennyiből bírja átszelni az óceánt és megérkezni hozzánk, szóval tessék ezt a megjegyzést az ottani árára vonatkoztatva érteni.

Hát feleim a Matchboxban! Azt hiszem ez a kisautó lehetne a mércéje annak hogy milyen szintet kell hoznia egy spéci sorozatban, az 1-75-höz képest magasabb árért mért Matchboxnak! Gyönyörű, kontrasztos színek, tűéles, aprólékos festés a világítótesteken, a kilincseken, a tanksapkán (!) és még a típusjelzések is felkerültek! Ejnye no, tudnak ezek a csibészek ott El Segundoban, ha akarnak!

Emblémák, típusjelzések, de még a kilincs "krómja" is a helyükön!
A csík az oldalán, a felirat...
...a világítótestek festése hátul? Na legalább ilyennek kell lennie egy prémium szériás Matchboxnak!
Még a tanksapkára is jutott egy "krómpötty"! Ötös!

1 megjegyzés:

porsche írta...

Ez nagyon kéne ebből a sorból, amiként a 75-ös Stepside Chevy is.