2011/04/18

Matchbox MB-20 Volvo Container Truck – UNIC

A hűséges látogatóknak nem mondok újat azzal, hogy a Volvo F-sorozatát mintázó kisautó visszatérő vendég nálunk, hajlamos vagyok halmozni a változatait. A korábbi postokban megírtam mindazt a keveset róla, amit tudtam, tessenek kedvesek lenni használni a fenti linket.

A mai napra egy némileg ritkább változatot tartogatok. Az biztos, hogy ez a darab Code 1, de mindenképp ország és elárusítóhely exkluzív. A Unic egy belga szupermarket franchise volt, mely 1952-ben indult és 1997-ben beleolvadt más láncokba. Ezt a darabot csak náluk lehetett megvásárolni. Rendszerint utálom, ha kisautók dobozán a leglehetetlenebb helyekre bitgyesszik rá az árcetliket, de jelen esetben ez így autentikus, az üzletlánc saját színeibe öltöztetett kisautó, az üzletlánc árcetlijeivel. Erről kiderül, hogy nem is mérték igazán drágán, a 45 belga frank az nagyjából egy euró volt, amikor 2002-ben felváltotta az euró. A modell persze ennél biztosan sokkal régebbi. Hogy mikori, azt nehéz megmondani. A dobozán 1981-es a keltezés, de a BAMCA.org ezt a változatot – a konténeren hátul van a felirat – 1987-re datálja.

Belga exkluzív kiadás, amivel egy azóta már megszűnt szupermarketláncot promótáltak. Én vennék - mondjuk - CBA-sat, ha készítenének ilyet!
45 belga frank az kb. egy euró volt.
Létezik olyan változata is, amin a konténer elején van a UNIC felirat.

Nincsenek megjegyzések: