2011/04/25

Matchbox Easter Eggs - GMC Wrecker

Mi mással is jelentkezhetnék így húsvét napján, mint egy szép piros tojással. Szerencsére ehhez még csak el sem kell rugaszkodni a blog fő témáját adó Matchboxoktól.

A kezdet idejét nem sikerült kinyomoznom, csak annyit, hogy 2003-ban már volt a Matchboxnak szezonális kiadása húsvét alkalmából, és ezt a kártyát mind a mai napig kijátsszák. Ez annyit tesz, hogy különféle csomagolásokba bújtatnak egy vagy több műanyag tojást, amikbe egy-egy Matchbox modellt helyeznek el. A tojások - hasonlóan a Kinder tojásokhoz - középen ketté vehetőek, hogy könnyen hozzá juthassunk a nejlonzacskóba csomagolt tartalomhoz. Ez nem minden esetben zsákbamacska, van mikor a kisautó külön van csomagolva a tojásoktól és van amikor a tojás egyik fele átlátszó. Az így csomagolt kisautók többnyire a fantázia szülte, nem licenceltek modellek közül kerülnek ki.

Ennek az én példányom kicsit ellent mond, ugyanis a 2005-ös piros tojásom egy GMC Wreckert rejt magában, amin ráadásul egy licencet maga után vonó dekoráció található. A robotos Chevy Vanhoz hasonlóan ez is egy rajzfilmhez köthető, mégpedig a Jimmy Neutron kalandjaihoz, amiből maga Jimmy Neutron került az autóra. A fekete alapszín ezzel a dekorációval elég jól mutat, azonban a műanyag elemek világoskék árnyalata eléggé rontja az összképet.

Piros tojás a Matchboxtól
Jimmy Neutron, mint dekoráció
Elég érdekesen mutat ezzel a kék színnel
Pár csomagolási megoldás a sokból (forrás: internet)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na igen, ez a "Smucig Edition" egy praktikus felhasználási módja, arra viszont tényleg alkalmas.

Az a kék amúgy tényleg dermesztő, de nyilván a különleges sorozat miatt akarták kissé különcebbé tenni a kocsit. Ebből amúgy a fémalvázas az igazi!:)