2011/04/16

Matchbox Glo Racers - GR-9 Turbo Flash

Nem is olyan rég volt szó a Matchbox Glo Racers sorozatáról, ahol is alaposan ki lett vesézve, hogy az mi fán is terem. Sajnos a sorozat lényegét nem sikerült megörökíteni a Twilight TR-el, még pedig azt, hogy milyen is sötétben. A véletlenek folytán pont a közelmúltban sikerült lecsapnom egy Glo Racers-es Porsche 928-ra, vagyis egy piros festésű Turbo Flashre. Ez kiválóan - remélem, hogy még sokáig meg is tartja e jó szokását - "világít" a sötétben, így volt alkalmam kicsit megkínozni a fotó apparátomat egy kis éjszakai fotózással. Miután elkunyiztam apósom fotógéphez való állványát, egész értékelhető képek sikerültek, sokkal jobbak, mint amikre számítottam. Nagyon állatul néz ki a sötétben, biztos nagyon jól mutatna amint végigsuhanna egy hozzá készített autópályán. Annak hiányában be kell érjétek statikus képekkel.

Az arányai szemléltetéséhez mellé tettem az 1-75-ös sorozatban 1984-ben debütáló szürke MB-59-es Porsche 928-ast. A karosszéria csak egy igen picit lett nagyobb a műanyag modellen, ám kidolgozása annál többet egyszerűsödött. Ez főként a beltérnél figyelhető meg, ahol is a műszerfalon nincs kormány, illetve csak első ülései vannak. Extra viszont, hogy az első fényszórók a szélvédő műanyagjából lettek kialakítva. A jó gurulást elősegítő jókora átmérőjű kerekeket kapott, amit szerintem a műanyag karosszéria könnyűségének ellensúlyozása miatt vált indokolttá.

Turbo Flash, más néven Porsche 928
"Tudása" még remekül működik
Nem vitték túlzásba a beltér kidolgozását
Sötétben feleslegesek a kifinomult részletek
Hirtelen ér véget a piros festés
Alapos "feltöltéssel" a környezetét is megvilágítja
Matchbox Glo Racers - GR-9 Turbo Flash
A csomagolás hátoldala
Nem óriási, de azért van méretbeli különbség
Jóval egyszerűbb a műanyag karosszéria

3 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Nagyon klassz képek!!! Grat.

porsche írta...

Köszi.

pittlaren írta...

Tipikusan az az autó, amit tényleg csak sötétben érdemes nézni: nagyon jól néz ki ( jók nagyon a sötétben készült képek) sötétben. Viszont nappali fényben azért eléggé műanyag hatású az autó.