2010/11/28

Matchbox MB-72 Ford Transit

Tegnap, amikor végre sütött egy kicsit a nap, nem voltam itthon, ezért fotózni sem tudtam – ellenben lett téli gumi az autón –, úgyhogy kénytelen-kelletlen konzervfotóból fogok dolgozni.

Tulajdonképpen egyfajta adósságot tudok le azzal, hogy a 2008-as, MB-72 Ford Transitra végre sor kerül hiszen egyetlen aktív szerzőtársammal, porschéval mindketten szeretjük a márkát is, meg ezt a konkrét modellt is. (Arról már ne is beszéljünk, hogy a blogoló cimborák már mind letudták ezt a darabot, és most csak azért nem szerepelnek itt linkek mert a Blog.hu-s webnaplók között keresni akkora élvezet, mint sajtreszelővel rej... Áhh, nem írom le, ez egy családbarát blog, aki látta Ford Fairlane kalandjait, úgyis tudja, hogy igazából arra gondoltam, hogy akkora élvezet, mint Zuzu Petalsszal beszélgetni.) Amit nem szeretünk, az pont ez a konkrét kivitel.

Mivel a fentebb linkelt postokban az érdemi információ már szerepelt erről a típusról, pontokba foglaltam e darab erényeit és hátrányait.

Menő:
  • Matt fekete festés.
  • Rendőrségi SWAT (Speciális Fegyverek és Fejlett Taktikák), magyarul kommandós egység.
  • A hatküllős felni feketén, króm díszítés nélkül.
(A szélvédőből kialakított első világítótest és a taktikai csapásmérő molnárkocsi, illetve a szendergő K9 nem számít, az típusadottság.)

Nem menő:
  • Festett megkülönböztető jelzések az oldalán, amit egyrészt ledarálna a tolóajtó, másrészt a tolóajtóra is jutott belőle. Egy rendőrségi járműnek legyen tisztességes fényhíd a tetején – ami 2002-ben még sikerült is egy hasonló darabon – de se 2008-ban, se 2009-ben nem jött össze.
  • Emergency Response (kb. vészhelyzeti reagálás) felirat. Egy SWAT egység mi a búbánat másra alkalmas?
  • Egy kis Ford Transit, mint kommandós bevetési egység? Ne már! Hányan férnek el odabent felszerelésestül? Egy kövér kommandós, vagy három ázsiai?
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem ez a darab béna, ami azért bosszantó, mert akár piszok jó is lehetne.

Matchbox MB-72 Ford Transit, 2008-ból. NRFB és több képet sem vagyok hajlandó rá pazarolni. Gáz.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

A fényhidat - illetve annak hiányát - illetően egyetértek a véleményeddel, elég "olcsójános" megoldás ráfesteni. Transit, mint különleges egység járműve szerintem nem vészes, az ezévi 5-ös pakkban Ford Panel Van szerepel S.W.A.T. busz színekben, ráadásul ott még a felni is krómos.

saruman írta...

I have this 1 in a long card!

RÁJEN írta...

Nem béna, jó?!

pittlaren írta...

Most nézem..."névtelenül" küldtem a legelső kommentet...én lennék az :-) Visszatérve a megkülönböztető jelzés mizériára: egynémely amcsi rendőrnél, ahol már projektor-os a téma, ott valahogy a kisautóba is bele bírom látni, - pl: Charger - a "csillár"-t így ott nem is fáj (annyira) a hiánya.

Sam. Joe írta...

Rájen: Jó, csak ne bánts! 8-)

pittlaren: Hááát... Nekem eddig csak a Highway Patrol Chargerbe sikerült... A többihez követelem a fényhidat!

Névtelen írta...

Fényhíd nélküli rendőrautó kb. olyan mint, "a Dallas Bobby nélkül", de komolyan ez szánalmas! De a Transit bőrlehúzásairól már volt szó korábban.

Sam. Joe írta...

Pittlaren, látod az előző hozzászólást? "Dallas Bobby nélkül", ez jó! 8-)