2010/11/06

Mások gyűjteményei: Autómánia – Irwin Toy No. 624 / Matchbox C-24 Carry Case

Na mibe, hogy Ti sem láttatok még ilyet? A 24 darabos C-24 Matchbox hordtáska nem menne olyan hű de csodaszámba, a 70-es évek katalógusaiból jól ismerjük, meg a négytálcás változatát is – szerintem az utóbbi a gyakori. Az érdekessége, hogy ennek a fedelén a feliratok angolul és franciául is olvashatóak, mi több, büszkén hirdeti, hogy Kanadában készült. A számozása sem a Matchbox-ra jellemző. A nagy kérdés, hogy tényleg a Matchbox termékek egykori kanadai importőre, az Irwin Toy készítette, vagy csak a papír borítót tették hozzá ők.

A lesifotókat sokunk kedvenc pénztemetőjében készítettem, meglehetősen mostoha fényviszonyok mellett. Érdekessége, hogy nem eladó – legalábbis egyelőre –, hanem használatban van.

Matchbox C-24 Carry Case. Ilyet még csak katalógusban láttam.
A kanadai verzióról pedig végképp nem tudtam.
Kanadában fabrikálták.
Az 1971-es katalógusban is benne van, meg pár korábbiban, csak azokról nincs ilyen szép szkányom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én anno Star Trekkes Micro Machines-t vettem NRFB Kanadából, és az amerikai csomagoláshoz képest azon is angolul + franciául volt minden felirat, ráadásul az akkori gyártócég, a Galoob emblémáján juharfalevél volt pluszban, mint kanadai szimbólum, hogy nyilvánvaló legyen: ez kanadai kiadás! Úgyhogy nyilvánvalóan így jártak el minden ottani holmi kapcsán.