2010/11/11

Hot Wheels Ford Auto Assembly Plant és Power Express

A Matchboxszal ellentétben - ugyan van pár, de azok közül egyik sem említésre méltó - a Hot Wheels mind a mai napig rendszeresen készít pályákat és kisebb nagyobb játékszetteket a kisautóihoz. Ezek között stílusban elég nagy a szórás, de van néha egész jó ötletük. A minap bogarászgattam a netet, mikor elém került egy videó, amiben egy 1998-as Hot Wheels Ford Auto Assembly Plant nevezetű játékszett bukkant fel, kiegészítve egy szintén Hot Wheels-es infrás irányítóval rendelkező Power Express vonattal, ami. Már a múltkor is említettem, hogy a Hot Wheels - főleg ezen ága - számomra elég ismeretlen terület, így nekem teljesen új volt, hogy vonatokat is készítettek. Maga a Ford-os szett egész jó elképzelésen alapul, de ami főként szemet szúrt, az a minősége, melytől a vasutas sem különbözik. Gyakorlatilag semmi sem működik rendesen, például az első sárga kar nem löki a helyére az autót, szorul a csúszósín, a liftről már nem is beszélve. Persze ezek nem lennének említésre méltóak, ha nem látszana a készítők azon törekvése, hogy az autó érintése nélkül össze lehessen állítani azt. Na de nem ragozom tovább, inkább nézzétek meg magát a videót!

Szerintem a Mattel ennél jobbra is képes lett volna

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Tényleg nem azért, mert Hot Wheels, de... "Epic Fail". Annál nincs kiábrándítóbb, mint amikor egy gyerekjáték nem működik. Kár érte, mert nagyon jópofa amúgy. 8-(

Névtelen írta...

"Szerintem a Mattel ennél jobbra is képes lett volna"

Nem, a Mattel pontosan ezt tudja efféle playsetekkel: cool kinézetűnek szánt, de gagyi kivitelű cuccokat gyártani, amik legtöbbször nem működnek tökéletesen és nemegyszer a világon semmire sem jók! Itthon is voltak ilyenek, pl. autószállító, ami ledobja magáról a szállított kocsikat, mint egy megbokrosodott ló! (De nagy poén, pláne hogy így a kocsik is sérülhetnek!)
A vonatnál sem hazudtolták meg önmagukat: krómozott motor a mozdonyon, spoiler a vagonon... háát, egy kisgyerek még odalehet érte, más szerintem nem nagyon. Szerintem abszolút vérgagyi!
A sima utcák a városi miliővel azok rendben vannak, vagy egy jó kis parkolóház! De ezek...