2010/11/04

Matchbox MB-50 City Bus

Néha magam sem tudom, hogy miért tetszik ez vagy az a járgány, mint ahogy azt sem, hogy miért nem. Ez a 2008-as kiadású városi busz egyértelműen nem tetszik. A Matchboxnál a múltban egyértelműen készültek kitűnő buszok. A Greyhound Scenicruiser nyilvánvalóan baró, az Airport Coach valószínűleg csak nekem kedvencem, de az emeletes buszok egyenesen az ikonjaivá váltak a cégnek. Az Ikarus Coach-ot pedig lehetetlen nem szeretni, hiszen az egyetlen magyar gyártmányú járművet mintázó Matchbox. A Setra zseniális, annyira hogy koppintják is, a Merci busz pedig szintén régi, nagy kedvencünk.

Szóval ezek mind kafák, de az iciri-piciri túlzással „tégla négy keréken” városi busz... Valamiért nekem nem áll össze. Tán a túlzóan nagy kerekek tehetnek róla? Nem is tudom. A beltérben az alvázat a karosszériával összekötő két hatalmas oszlop pedig kifejezetten iszonyú. Harmincnál is több változata létezik és gyanítom, hogy ez a szám csak növekedni fog.

2008-as Matchbox MB-50 City Bus, NRFB.
Óriási oszlop a beltérben elől. Hátul is van, csak az nem ennyire feltűnő.
Olyan... Semmilyen.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

A nem tetszés oka szerintem nagyon egyszerű, az amiért nekem sem tetszik: hogy felismerhetetlen, márkátlan modellről van szó, ahogy erről már pár posztal korábban, a kis tanker kapcsán is volt szó. Ráadásul a kivitelezésre sem fordítottak sok gondot, hisz nem létező darabról van szó, akkor meg mire föl?!
Nyugodtan hívhatnánk ezeket az autókat meg egyebeket "Smucig Edition"-nak a licencdíjak megspórolása miatt, amivel azért messzire nem jutottak, pár évvel később megint létező autók készültek, mert a gyerekek sem buták!:) Igazán semmi szeretni való nem volt ezekben a modellekben, kissé bugyuták voltak (hasonlóan Rhino Rodékhoz), kivéve talán egy rendőrautót meg egy taxit, nekem legalábbis azok még úgy-ahogy bejöttek, meg is vannak, de ez minden!

Névtelen írta...

Ja, még volt egy fekete színű limuzin is, ami átfért a tetsző-rostán, de tényleg ennyi! Jó hogy most már szép régi autókat (is) csinálnak, Isten tartsa meg jó szokásukat!:)

Névtelen írta...

Apropó, miért vettél ilyet ha nem tetszik? És honnan tudod, hogy mennyi változata van?

Sam. Joe írta...

CB: Erre a limóra gondolsz, ugye?
http://matchboxmemories.blogspot.com/2008/01/hitch-n-haul-speed-bump.html
Ez tényleg egész tűrhető.

Nem vettem a City Bus-t, ajándék volt. Azóta 5-ös pakkban is lett belőle még példányom, de hát a pakkok már csak ilyenek.

Sam. Joe írta...

Ja, a változatokat pedig Arehnél, meg a BAMCA-nál is megnézheted.

Névtelen írta...

Na igen, az ilyesmit kapja az ember!:)

Igen, az az a limo, bár nekem sikerült szólóban megvenni, úgy ha jól emlékszem tiszta fekete, nincs szürke festés benne.
Ezek hárman (taxi + police car) még a "szódával elmegy" kategóriába voltak, a többi hasonló no name-et borítsa a feledés homálya!

Ja persze, a változatok ezen forráshelyei nekem is eszembe juthattak volna!:) Azért kösz!