2010/11/27

Dél-Korea piciben

Nem kicsit lepődtem meg, mikor a Toy Collector oldalát böngészve három Dél-Koreai járművet mintázó kisautókat találtam. Igaz, nem egy nagy minőségről árulkodnak a képek, de nekem tetszenek, igazi kuriózumok az 1:6x-es méretarányú kisautók világában. A kerekek miatt azt hittem, hogy a Welly készítette őket, de nem találtam erre utaló nyomot. Az itt található testvérei közül pedig némelyik a Realtoy-hoz hasonló kerekeken gurul - van köztük egy Matchbox-ra erősen hasonlító buldózer is. Szívesen látnám ezeket a típusokat - és hasonlóakat is -, ha nem is a Matchbox, de mondjuk a Realtoy kínálatában, akik már úgy is számos hiánypótló típust megalkottak. Mint nevesebb cég, a Hot Wheels is készített már Hyundai-t, de azok még sem nevezhetőek a hétköznapi ember autójának. Ti hogyan viszonyultok az ilyen hétköznapi autókat mintázó járgányokhoz, vennétek, netán vágytok ilyenekre?

Hyundai Atos és Daewoo Matiz (kép: matchboxperu.com)
A Matiz-t szívesen birtokolnám (kép: matchboxperu.com)
Hátterben egy Daewoo Lanos, elöl két Hot Wheels Hyundai, egy Concept és egy Tiburon (kép: matchboxperu.com)

6 megjegyzés:

RÁJEN írta...

A Matiz tetszik! Összességében én nagyon szeretem a hétköznapi autókat kicsiben, ezt már írtam is többször. Szerencsére akad ilyen bőven, jó részt a Majorette tevékenységének hála. A témában az egyik kedvencem a Mondo Motors Toyota Corolla, az, amilyenem 1:1-ben is volt évekig: http://szirszarjaim.blog.hu/2009/05/14/re_today_tomorrow

pittlaren írta...

Azokat amelyek 1:1-ben is tetszenek, - legyenek bármily hétköznapiak - szívesen látom/látnám viszont kicsiben. Speciel, ez a Matiz nem nagyon jön be, de ettől függetlenül, jöhetnek a "hétköznapi" kisautók. Ami a Realtoy szériát illeti: ott tényleg van pár ízléses és szép járgány, a "mindennapok autóját" illetően...

Sam. Joe írta...

Csatlakoznék a kollégákhoz! Ha rengeteg sok pénzem lenne, akkor 1:64-ben gyártanék Ezerkecskét, Nagypókot, FIAT Uno-t, E30-as BMW-t, meg a többit.

Andrew0807 írta...

A matizt utálom való életben, de azért ez jöhetne.

PMGabi írta...

Nekem nagy kedvenceim a hétköznapi, utcai autók.
Sőt!
A mindenki által favorizált és imádott sportautó-kombókat, Ferrari-Porsche-BMW és társai, kerülöm, ha lehet. Hozzáteszem, nem könnyű... :)
Ezeket egyébként lehet kapni az Ázsiában, a keleti szárnyban, csak meg kell venni együtt még vagy másik hat ocsmány autót, úgyhogy maradtak.
Aztán találtam Lanost, Matizt, Atost egy készletben a nyáron a Gulliverben.
Volt rendőr, mentő, tűzoltó a három valami 900Ft volt. Még talán van, csak nem a többi kisautónál, hanem külön kell keresni, a gagyi játékok között... :)

porsche írta...

PMGabi: Nem hittem volna, hogy nálunk is felbukkannak ezek, majd jobban nyitva tartom a szemem, hát ha én is beléjük futok, bár Gulliverbe még nem jártam.