2010/08/06

Matchbox MB-63 Superfast Ford Focus

Szinte napra pontosan egy hónapja szerepelt itt az első generációs Ford Focus, a Matchbox egyik értelmezésében. Mára egy olyan verziót tartogatok belőle, ami ékes bizonyítéka annak, hogy kevesebb igen gyakran több.

Nem vagyok különösen nagy híve az ultracsicsás kisautóknak és számos mai kiadású Hot Wheels autóval is pont az a bajom, hogy bling-bling diszkókerekek, túlzó ültetés és kandírozott mandarinzselészínű áramvonal fényezés nélkül abszolút kéne, na de ezekkel már nem.

Hát tessék, itt van az a 2006-os Superfast Focus, ami kiszolgálja az ízlésem, mert amit megmintáztak – tán leszámítva a felniket – csontra gyári. Érdekes, hogy a blister grafikáján az egyértelműen az amerikai Focus változat látható, amiről a hűtőrácsra került helyzetjelzők árulkodnak. A kisautó viszont afféle mutációja a kettőnek. Első blikkre sokkal inkább az európai verzió, bár akkor meg az első lökhárítók mögötti indexek hibádznak. Szép részlet az elől-hátul kifestett Ford ovális, meg a Focus logó.

Matchbox MB-63 Superfast Ford Focus, 2006, NRFB.
Csont gyári, pont ettől tetszik.
Nem spóroltak a festéssel és ez így van jól.
Hátul szintúgy.

2 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Konkrétan ezt kapta tőlem az egyik volt kollégám karácsonyra, mert ilyenje van 1:1-ben. Örült neki. Szép autó.

pittlaren írta...

Szerencsére a 3 ajtós verziót mintázták meg, az sokkal jobban tetszik. A felni - bár nem gyári - szerintem illik a masinához. Kicsit lehettek volna fantáziadúsabbak a designerek a színválasztást illetően, bár igaz, ezzel az ezüsttel/szürkével a 7köznapok autóját mintázták meg...