2010/08/19

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Ferrari Racer - 308 GTS Quattrovalvole

Tovább ellensúlyozandó az elmúlt hét Porsche Boxster túltengését álljon itt egy újabb Ferrari. Ez nem más, mint a Matchbox 308 GTB-ről szóló poszt végén említett Hot Wheels kiadás, ami a GTS, azaz a nyitott tetejű változatot mintázza. Porsche fanatizmusom ellenére kénytelen voltam beszerezni ebből egy darabot, mivel nagyon tetszik maga az autó - amiként a 288 GTO is -, amire talán a Magnum sorozat is rásegített. Nagyon szép, igényes, részletgazdag modell, amire rátesz még egy lapáttal a minden kis részletre kiterjedő festés. Utóbbi a 2009-ben megjelenő, Ferrarikat felvonultató speciális sorozat hozománya, amiként a külön alkatrészből álló, gumi hatású köpenyekkel ellátott kerekek is. A beltere sem marad le a szépen megformált külső mögött, talán a szélvédő lehetne kicsit átlátszóbb - viszont a Matchbox Porsche 914-es modelljénél sokkal jobb. Tipikus példája annak, hogy ha akar, nagyon is tud szépet alkotni a Hot Wheels műhelye, ami mentes mindenféle túlkapásoktól, ráadásul speciális kiadáson kívül is jól mutat.
Az olaszok mindig is értették a szép vonalak rajzolását
A beltere is tisztességes, a motortakaró is a szélvédő anyagából van
Minden részlet kifestve, sajnos helyenként picit megcsúszva
Magnum pirosban feszít
Hot Wheels Ferrari Racer - 308 GTS Quattrovalvolve

6 megjegyzés:

saruman írta...

cool, i got that 1 myself, but still misb...

Andrew0807 írta...

Nincs gumikereke...

Charlie Brown írta...

Igényes, szép kisautó, talán a legszebb amit a HW-tól valaha láttam. Kár hogy a sok festés sok festési hibát is hoz magával.
Az egyik ok, ami miatt felemásan állok a kifestésekhez, az hogy tízből egyszer kerül a tampo pontosan oda ahová kéne. Beszerzéskor tipikusan fél tucat egyforma autó közül próbálom tüzetes vizsgálattal kiválasztani azt amelyiken a legkevésbé bandzsák a festések. Épp ezeknél a 308 HW ferrariknál nem sikerült olyat találni aminek az orrán a fekete rácsozás pl. hibátlan lett volna. Ha nem tudják rendesen megcsinálni, akkor inkább hagynák kopaszon. :/
(a másik ok egyébként az, hogy "úgyis tamponozva lesz!" felkiáltással hajlamosak a kifestendő részletet lespórolni magáról az öntvényről, sovány vigasz hogy úgy kevésbé látványos az elmászott festés)

RÁJEN írta...

Szerintem ez az egyik legszebb a Ferraris sorozatból, ha csak ez lenne meg, az is elég lenne, a többi csak hab a tortán. Nem véletlen, hoyg e modell kapcsán vesztettem el a Ferrari-szüzességemet. Elvileg meglesz nemsokára a MB-változata is, de nem ám a mezei, hanem a Star Car-os, majd meglátjátok!

porsche írta...

Andrew0807: Jogos, javítottam. Már rég volt a kezemben, úgy emlékeztem, hogy gumi, köszi az észrevételt.

Charlie Brown: Sajnos én már későn kaptam észbe, hogy szükségem van egy ilyenre, így addigra már lefogytak ezek a Ferrarik. Utána pedig már csak bordóban bukkant fel, így örültem mikor ez elém esett, nem is volt belőle több, de tényleg jó lett volna válogatni.

Andrew0807 írta...

A sorozatból nekem még a 612 a gyengém...