2009/03/05

Matchbox 2008 USA Superfast MB-01 Bentley Continental GT

Bentley Continental GT kérdésben jól tájékozottak kell, hogy legyetek, mert foglalkoztam a 2008-as Best of British sorozatban megjelent verzióval, meg a 2008-as 1-75 szériában lévővel is – pont egy posttal ezelőtt. (Ha most tévedtetek volna ide először, akkor javaslom, hogy vessetek egy pillantást az előbb linkelt postokra.) Nos, egy kicsit fokozom a hangulatot a tavalyi, amerikai Superfast szériában megjelent változattal!

Pár rövid mondat erről a szériáról: két darabot már láthattatok itt ebből a húsztagú sorozatból, lévén sikerült fülön csípnem őket egy Wal-Mart-ban tavaly. Akkor még nem tudtam, hogy ezek az amerikai, csak abban a hypermarket láncban kapható Superfast kiadáshoz tartoznak. Miután Matchbox kolléga felvilágosított, beszereztem a segítségével a teljes szériát, szóval szépen-lassan csepegtetem majd ezeket a járgányokat is.

Az eredeti autóért sohasem voltam oda, de a helyzet a héten romlott. Láttam az utcán egy német rendszámú, a barna egy borzalmasan csúnya árnyalatára festett darabot. A Matchbox interpretációja nem pontos – szépíti az eredetit –, nem adja vissza a magasan futó övvonalat. Az azon az autón lévő alacsony oldalfalú gumikkal szerelt nagy felnik még hangsúlyosabbá tették ezt a részletet. Egy szó jutott az eszembe róla: versenymozdony. Ez úton kérem a versenymozdonyok elnézését azért, hogy ilyen pejoratív módon emlegettem őket. Szóval a Volkswagen-Bentley-n nem látok semmi eleganciát, vagy szépséget, a kortárs Aston Martin-ok, Jaguar-ok sokkal szebbek!

A Mattelnél a szenteknek maguk felé hajlik a keze és a spéci sorozataikkal is leginkább maguknak kedveznek. A náluk futó tavalyi Superfast sorban lévő Bentley Continental GT legalább egyetlen, apró, de annál szebb részletben eltér a többi inkarnációtól: krómcsík öleli körbe az oldalablakokat! Ha megnézitek a fentebb már linkelt BoB-verzióról szóló postban lévő videót, akkor látni fogjátok, hogy az eredetin is ott ez a részlet. Az apró pluszt azonnal lerontják azonban a létező legocsmányabb, bling-bling diszkófelnik. Ezekért kár volt! További eltérés? Ja, igen! Ez zöld. Amúgy teljesen olyan, mint az összes többi Matchbox Bentley Continental GT. Tulajdonképpen ezeknek az amcsi Superfastok-nak a dobozai nyom nélkül zárhatóak és nyithatóak, de eddig nem vitt rá a lélek, hogy felbontsam őket. Később lehet, hogy ráveszem magam – különösen ha olyan részlet lesz egy-egy modellen, ami érdemesebb lesz alaposabban szemügyre venni.


2008-as amerikai Superfast, MB-01 Bentley Continental GT, NRFB.

Iszonyúak ezek a felnik!
A krómcsík az oldalablakok köré szép részlet. Ezen és a British Racing Green festésen kívül azonban semmiben sem különbözik a többi Matchbox Continental GT-től.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem se lett a legjobb.Nekem is kéne az a széria...

Névtelen írta...

Szerintem meg ez a legszebb. A felnik is bejönnek (lehet, hogy a korom miatt...)

AndrewBoy írta...

BogZoo-hoz csatlakoznék. Abszolút tetszik! Ma is láttam itt nálunk az ezüstös Bentley-t és jól meg is néztem közelről... Ahhh...

Sam. Joe írta...

SZAKADÁROK! Bahhhh! 8-) "Méghogy sós!? -csett- Hozzátok be a virslihéjlekvárt!"