2024/04/10

Átalakítás: Matchbox MB-68 Dodge Caravan

Felújítós postunk is nagyon régen volt már, és az sem gyakori, hogy átalakított kisautóért tudatosan adok pénzt, úgyhogy e post tárgya többszörösen is kilóg a sorból!

A legtöbb e lapokon megjelent átalakított, vagy felújított kisautó olyasvalaki munkája, akit ismerek, sőt egyenesen barátom, szerzőtársam. Szándékosan nem hozok itt példákat, de a bejegyzés végén a címkefelhőben mindenképp kattintsatok a megfelelő tag-ekre a remek darabokért! Olyan is becsúszott már, hogy nem tudtam mit veszek, vagy konkrétan átvágtak, mint Gabent a napszemüveggel.

Ez a darab a Vateráról van. Pontosan tudtam, hogy nem gyári – bár az eladó ezt nem közölte –, de beleszerettem. Azonnal megfogott, hogy mennyire jól elkapta a készítője azt a woodie (utánzat) változatot, ami az 1984-es, Dodge Caravan katalógus borítóját is díszíti! Ezzel tulajdonképpen el is mondtam mindent arról, hogy miért érdekes ez a példány. Azt nem tudom megmondani, hogy mely változatból készült, mert az összes Matchbox Dodge Caravan sötétpiros beltérrel bír.

Az előző linkkel le is tudtam az ős-Caravan postra a linket, de a teljesség kedvéért álljanak itt a hivatkozások az eddig itt megjelent verziókra is! Úgyis mint: Pan Am, a gyerekkori fekete darabom, a teljesen valószínűtlen Parasite.

Amikor a króm még króm volt! Ezek a képek kicsivel több mint 15 éve, 2009 februárja óta várják, hogy megjelenjenek. Türelmes fotók!

Nagyon jól hozza a Dodge gyári woodie utánzat változatát!

Nagyon tetszik, hogy a tolóajtót is becsülettel lefestette az ismeretlen alkotó!

Innen viszont hiányzik a "fa" panel, de nem is takarja le a típus és márkejelzéseket. Az összes Matchbox verziónak piros a beltere - kivéve a Parasite-ot, aminek nincs -, ezért nem lehet megmondani, hogy miből készült.

Nincsenek megjegyzések: