2022/09/04

Matchbox Graffic Traffic Convoy CY-21 DAF Airplane Transporter

Mostanában valahogy úgy alakult, hogy több olyan holmit is láthattatok e lapokon, ami a Matchbox legsötétebb korszakából származik. Gondolok itt a Burnin' Key Cars-ra leginkább, de az Alarm Cars is bátra ide vehető – bár a kettő nem vehető egy kalap alá minőség szempontjából.

Amit ebben a postban láthattok, szintén ebből az időszakból jön, de nem rossz, sőt! Jellemző az éra kaotikusságára, hogy ugyanazt a dolgot hányféleképp hívták: Graffic, Graffic Traffic, Graffix. A lényeg ugyanaz, ez a „firkáld össze” széria. Szerintem a kezdettől fogva halálra volt ítélve, mert nem lehetett törölni a járművekről, amit ráfestettek a mellékelt tollakkal. Ha meg lehetett volna, akkor összefog mindent, nem csak a gyerekek kezét, akik eséllyel esetleg még szájba is veszik a járműveket. Viszont az érintetlen, hófehér darabok nagyon is izgalmasak!

Ez a darab szinte egészen biztosan egy olyan szettből jön, aminek a reklámját magyarul (!) találtam meg a TeCsőn. A feltöltő Játékok a polcról blog, azt írja: „A Matchbox is megnyitotta a hivatalos képviseletét hazánkban, nagyjából rögtön a rendszerváltás után. Természetesen ők is próbáltak reklámozni, ám sokkal kisebb intenzitással, mint mondjuk a Lego. Ez a TV Shop szerű Grapphic Traffic reklám például a VHS-es terjesztésű TV4 "adón" ment le. Egészen érdekes a hangvétele a Szomszédok Rezsőjének hangjával.” Elképzelésem sincs, hogy honnan sikerült megmenteni ezt a kincset! Megkockáztatom hogy nem éltem szatyorban a rendszerváltás környékén sem, de a VHS-en terjesztett csatornáról is most hallok először.

Hogy a kötelező kört is letudjuk, a CY-21 nem újdonság nálunk, már szerepelt e lapokon, a Motorcity MC-12 szett részeként.

A hófehér minden apró részletet nagyon jól megmutat.

A fehér nem is átsejlik, inkább szinte átvilágít a fülke ablakán,...

...így már szembetűnő a beltér hiánya.

Azt hiszem a Lowboy-ra épülő félpót hátuljának részleteit sem láttuk még ennyire élesen.

Hogy a csomag ne csak mozgóképen jelenjék meg. (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: