2022/06/17

Matchbox MB-69 1933 Willys Street Rod – Update

Alapos átalakítás kapcsán szerepelt már e lapokon a 33-as Willys, de az eredeti állapotáról csak két kép és hát nyilván igencsak lepukkant darabról volt szó – ezért is lett jelentősen átdolgozva. Később az én birtokomba került, és ezt megünnepelendő elkövettem róla egy újabb postot, leginkább azért, hogy megmutassam rajta azt is, amit porsche nem tartott fontosnak, meg hogy felvillanthassak pár képet az eredetiről.

Ez alkalommal az MB-69 eredeti állapotát szeretném megmutatni. Az én példányom a Motorcity MC-20, húszas csomagból származik. Ebből már láthattatok pár dolgot a múltban – illetve az egész szettről is képet. Mivel jelentős mennyiségű kisautót tartalmaz, ezért külön tag-et is kapott, amit ha megkattintotok lentebb a címkefelhőben, vagy az előző linken, akkor láthatjátok őket. Az MC-20 csomagolásán 1987-es keltezés olvasható, de az MB-69 az 1-75 szériában meglepően hosszú ideig szerepelt ezzel a dekorral, ahogy itt is látható: kilenc évig, 1983-tól 1992-ig.

Ebből a szögből még csak-csak elhiszem, hogy Street Rod, azaz utcai autó - bár a rajtszám ugye máris ellentmond ennek.

A motorháztető hiánya, és a lángnyelvek is megyarázhatóak úgy-ahogy.

Az ilyenfajta emelés egyértelműen gasserre utal, az oldalsó kipufogók meg afféle határeset.

Az ernyő pedig nem fékezésre való a fenekén, hanem arra az esetre, ha hirtelen eleredne az eső, legyen mivel betakargatni. "Teccikérteni, drága Biztos Úr?"

White Heat - a legfrappánsabb fordításnak a "fehér ízzást" tartom, de jelenthet a végletekig felfokozott elme, vagy érzelmi állapotot is.

1 megjegyzés:

Trolleybus írta...

Ez elméletileg USA kiadású modell volt, itthon max csak 10-es vagy 20-as pakkban volt hozzáférhető, emlékszem is, hogy rácsodálkoztam anno, hogy ilyen Matchbox is van, ami nincs a(z európai) katalógusban. Trafikban aztán láttam csomagolás nélkül is. Ez még angol gyártásban is volt fémalvazzal, aztán jött a Távol-kelet és a műanyagalj. Tetszik, nekem is megvan több változatban.