2022/03/07

Matchbox BR37/38 Super G.T. Ford Capri

Nemrég tértem haza a vásárlásból és átnézve az aktuális Hot Wheels kínálatot pont az járt a fejemben, hogy volt az az idő, amikor a Matchbox beltér nélküli, átlátszatlan szélvédőjű, „jóárasított” szériáját annyira nem becsülték semmire, hogy a gyűjtők kerülték mint a pestisest. Most meg simán vannak ilyenek a mainline-ban.

Ha már a közelmúltban Ford Capriztunk – egyszer itt bővebben, aztán meg itt a leggyakoribb változattal – akkor gondoltam előszedem a Super G.T.-t belőle. A szériával foglalkoztunk a múltban többször is, ezért a részletekért kövessétek amit a linken találtok – a kereső ezt a postot is fel fogja dobni, ez ellen nem tudok mit tenni. A korábbiakban elmondottakhoz képest annyi történt, hogy ennek a korábban semmire sem becsült szériának is elszállt az ára, mint a viadukt. Nyilván mivel korábban senki nem halmozta, most már ritka is, szóval valahol törvényszerű.

Ami ezt a verziót illeti: a szokásos Super G.T. jellemzőket hozza, miszerint csicsás festése van, átlátszatlan ablakai, műanyag alváza – hát igen, ez akkoriból van, amikor ez Matchboxban nem volt jellemző. De abból a szempontból viszont szerintem jobb, mint az 1-75 szériás változatok, hogy ennek sokkal élethűbb arányú, normális méretű kerekei vannak.

A szokásos Super G.T.-s típusjegyek: Csicsás festés, átlátszatlan ablakok, beltér nincs, műanyag alváz.

Viszont normális méretű kerekei vannak, nem olyan bébi-úthenger papucsok, mint az 1-75 szériában szereplő változatoknak, aminek ez tulajdonképpen a derivátuma.

Juj, csak el ne olvassák ezt a Mattelnél: Simán el lehetne sütni a kortárs Hot Wheels Mainline-ban.

Ebből a szögből majdnem nem látszik rajta a csicsa.

 

Nincsenek megjegyzések: