2021/12/22

Welly Trabant 601S – Austin FX4 London Taxi Two Pack

Ritkán fordul elő, hogy 2-, 3-, 5-, 10-es csomagokban lévő kisautókat nem külön-külön tárgyalunk, hanem egy kalap alatt, de mivel a megmintázott típusokat már tárgyaltuk a múltban más gyártóktól, nem láttam jó okát annak, hogy most is így járjunk el.

Az óriástörpe

A Trabival kapcsolatban azt hiszem mérhetetlen marhaság lenne bármiféle típusismertető. Álljon itt egy link a korábbi Trabi postjainkra, melyeknek alanyait a Maisto és a Grell gyártotta. Már csak azért is, mert úgy összességében nem rossz ez a Welly értelmezés, azért bele tudok kötni.

Ami tetszik, az a Welly egyenkerék, ami kicsit emlékeztet a Trabicsek fém dísztárcsás kerekeire (ködben, messziről). Ahol lehetett, használtak festékeket is a részletek kiemelésére, ami szintén pozitív.

Ami viszont nagyon nem tetszik, az a tető. Értem, hogy a domború tetőt akarták szépen reprodukálni, de nem sikerült jól. Ez így olyan, mintha valamiféle magasítás lenne. Borzasztóan bántja a szemem. A Welly ennek a termékvonalának a méretarányát 1:64 és 1:60 közé teszi. Nos, ez bizonyosan az utóbbi, mert – akárcsak a csomagtesójához mérten is – brutálisan nagy. Igazán örvendetes, hogy a motorházfedélen ott a Trabant embléma, hátul meg a Trabant felirat, de az utóbbiba picit belekötnék. Nem tudom elolvasni, hogy pontosan mi áll ott, mert elmosódott a nyomat, de talán-talán „Trabant 601S de luxe”. Vegyük át, hogy mi teszi a Trabantot kívülről, ha „de luxe”! Már ha jól tudom a 601-esek közti őrületesen sokféle különbség mibenlétét.

Az első és legfontosabb, a kéttónusú fényezés. (Itt azért elmorzsolnék egy „muhahát”.) Ez abban nyilvánul meg, hogy a tetőnek más színűnek kéne lennie. Ennél a babakéknél fehérnek – azonban hableányos szökőkút nem járt hozzá. A vicces az, hogy a Welly weboldalán van ilyen verzió is. Nem is gondoltam volna, hogy ők ilyen Trabi-nagyhatalom, és az 1:60 mellett, 1:34 és 1:24 méretarányban is tolják – jó hát ezek nem kerülnek fel normál esetben a radarernyőmre. Szóval a felirat és az egyszínűség nem stimmel.

Ebben a méretarányban és a játékszer kategóriában van még két, nem elvárható apróság, ami nem jelenik meg, mégpedig a króm lökhárítókon – ami azonban dicséretesen megvan – a 2-2 gumibaba elől és hátul, illetve hátul a bal oldalon a lökhárítóra szerelt ködlámpa.

Minden külső elem, ami a "de luxe" Trabantot teszi egy képen! (Kép: automotor.hu)

Nyilván ezeket szólóban is lehet kapni, szóval majd igyekszem belebotlani „kétszínű” Welly Trabiba.

Hé, taxi!
A klasszikus londoni, Austin FX4 taxit birizgáltuk már Matchboxként kétféle öntvényként, de megszámolni is nehéz, hogy hányféle festésben és Corgiként is. A közös link rájuk lefedni a típusismertetőt is. Az a fura helyzet, hogy sem azokba, sem a Welly feldolgozásba nem tudok érdemben belekötni, mindegyik másként jó. Az egyenkerék itt is működik, hozza az eredeti hangulatát, ami meg a részleteket illeti, teljesen elégedett vagyok vele a játékszer kategóriában.

Érdekes, hogy mint a Transporter kamionok dobozán, ezen is ott a Dromader logó és ezen már eleve nyomatként, nem matrica. Ők valamiféle Welly-helyőrség lehetnek, vagy lehettek. Egy weboldalt találtam hozzájuk, ami nekem picit prüszköl, de azért működik – sokkal okosabbak nem leszünk tőle.

Babakék. Az orrán meg tolja a csill... izé... Sachsenring-emblémát!

Az elbénázott tető nagyon bántja a szemem!

Ahol kell, ott van kiemelés festékkel.

Ha az ott "601S de luxe" felirat - más nem nagyon lehet - akkor a tető színe rossz.

Nem rossz ez sem, az eddig tárgyalt londoni taxikhoz képest - kétféle Matchbox, egyféle Corgi, link fentebb -, de egy részletesebb hűtőrácsot azért igényelnék. Ha pedig a szabadjelző is ki lenne festve sárgára... De vegyük úgy, hogy éppen foglalt!

Vicces, hogy a Welly egyenkerék ezen is működik.

A króm dekorcsíkok nagyon jól mutatnak a feketén, remek hogy nem spórolták le őket!

Inci-fincit itt sivárka, esetleg egy rendszámtáblát még elviselt volna, de persze ez a kákán a csomó keresése.

NRFB two pack. Azt külön szeretem benne, hogy nyom nélkül nyitható-zárható, akár lefelé, akár felfelé, rendes dobozfülekkel, amik nincsenek beragasztva.

Nincsenek megjegyzések: