2012/08/22

Matchbox MB-11 BMW 328i Police

Nagyon röviden össze tudom foglalni, hogy miről szól ez a mostani post: Az E46-os, 3-as BMW 328i-t megmintázó Matchbox, rendőrségi verziójáról, annak is a premierváltozatáról. Ez 2000-ben debütál Németországban és a ROW (Rest of the World) régiókban, mint MB-11.

Remekül példázza azt, hogy hogyan lehet egy kisautóból úgy értelmes változatokat készíteni, hogy ne érezze úgy a gyűjtő, hogy csak egy újabb bőrt nyúztak le valamiről. Biggyesztettek hát a civil változatra egy – nekem legalábbis – teljesen kor-, és típushűnek tűnő, a Hella gyártmányokra emlékeztető, németes fényhidat. Még arra is vették a fáradtságot, hogy a kék műanyagdarab közepére egy kis zöld papírdarabot ragasszanak, oda ahol az igazi a szirénáit hordja. Persze a járgány zöld csíkokat és „Polizei” feliratokat is kapott. (Sajnos manapság az ilyen magától értetődő változat-generálás már nem megy. Sóhaj.)

Az előbb össze is foglaltam, hogy miben különbözik ez a civil verziótól. Szót érdemel még az is, hogy a fényhíd rögzítésének köszönhetően – a tető át van ütve kéthelyütt, a fényhíd lábacskái ezeken át lógnak be az utastérbe, ahol az ablakokat adó műanyagdarabon is átlógnak, amihez végül olvasztásos módszerrel rögzítették azt – ennek a kisautónak a típushibája, hogy a szélvédő gyakran nincs rendesen a helyén, az előbb említett pöcköktől a b-oszlop mögött kicsit lógni szokott. Ez a konkrét példány tökéletes, de nem igazán ez a jellemző.

Érdekes, hogy ennek a darabnak tökéletes a rugózása is, de más verziói ezzel szemben egyáltalán nem rugóznak – de erről majd bővebben egy majd később, más postban!

Nem mondom, hogy nem férne el rajta még bőven elől-hátul festék a részletek kiemeléséhez, de soha rosszabbat! Ez a verzió bőven hozza azt, amit egy német rendőrautótól elvárok az 1:6x méretarányban.

 Nem mondom, hogy nem férne el még némi extra festés itt-ott, de bőven hozza, amit én egy német rendőrautótól elvárok az 1:6x méretarányban. Ez konkrétan amúgy 1:59 méretarányú, így remekül mutat az egyel korábbi 3-as BMW generációt mintázó, 1:58 méretarányú Majorette-ek mellett.
 Tisztességes fényhíddal, ahogy kell! Támogassuk a fényhíd ipart!
 Típushiba, hogy a fényhíd kialakítása miatt, gyakran nincs rendesen a helyén a szélvédő. Ez a példány azonban tökéletes. Igen, hátra is elférne még némi festék.
 Nem szoktam kisautók alját fotózni, de ennek majd később - egy másik postban - lesz jelentősége.

Nincsenek megjegyzések: