2012/01/30

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels - Sandblaster

A Matchbox Ford F-150 SVT Raptora már az elején magával ragadott, de ezt a legutóbbi postban már megemlítettem. Most azért említettem meg ismét, ugyanis szert tettem egy újabb, Mattel féle Raptorra, ám ezúttal nem Matchbox, hanem Hot Wheels márkajelzés szerepel az alján. Ez a darab is 2010-es újdonság volt a cég kínálatában, ami egyből megtetszett nekem, jó kis álcázó festést kapott. Amiért végül lemondtam róla, azok a nem túl szép, aranyszínűre mázolt kerekek voltak. A bézsszínű változata az arany mellett másfajta kerékkel is készült, ám ez a kombináció nem nagyon győzött meg, így ezt is kihagytam. A harmadik színváltozat szintén készült ötküllős felnivel, de ennek is volt kerékvariációja, amivel szerintem igencsak jól mutat. Sajnos fehérrel abszolút nem találkoztam, pedig biztosan jött volna velem egy belőle. Egészen a tavalyi év végéig kellett várnom, hogy vehessek egy számomra tetsző, Sandblaster névre keresztel Hot Wheels Raptort.

A Matchboxal ellentétben a Hot Wheels nem széria járgányként mintázta meg, hanem egy igazi Baja-ra alkalmas versenyautót faragott belőle. Igazából a fronton és az első ajtók egyedi vonalvezetésén kívül nem sok felismerhető részlet maradt meg, talán még a motorháztető barázdái segíthetnek a beazonosításban. Utóbbiak itt nem a szélvédő műanyagjából, hanem a fém karosszériából kerültek kialakításra, éppen ezért nem is olyan hangsúlyosak a rokonáéhoz képest. Ha szellőzők nem is, de a hűtőrács és a tető reflektorok viszont a szélvédő műanyagjából készültek, ami teljesen víztiszta. Azt nem igazán tudom, hogy ez a megoldás szebb, vagy ha fémből van kialakítva, mindenesetre mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Visszatérve a visszapillantók nélküli kasztnira, egyből szembetűnnek a hatalmas sárvédő szélesítések, amiket hátul nem zár össze platóajtó, ugyanis mint plató, olyan nincs ezen a járgányon. Helyén egy hatalmas csővázat találunk egy jókora üzemanyagtartály társaságában. Ez a csőhálózat egy külön kis darab, ami vélhetően az első dolog, ami hiányozni fog kis idő elteltével, amint egy gyerekszobában találja magát. Terepralishoz méltóan egy igencsak magasított futóművet kapott, jókora kerekekkel. Az autó gyenge pontja is ide köthető, ugyanis igencsak lerondítja a hatalmas futóműnyúlványa az alváznak, de ezt szinte minden nagyobb kerékkel ellátott Mattel kisautóra igaz. Ráadásul ezen is a kevésbé szép ötküllős felnik vannak, ráadásul pirosra fényezve. Ezt leszámítva azonban piszkosul tetszik ez a dekoráció, jó az alapszín, a K&N narancs piros párosítása pedig nagyon jól passzol hozzá, valamint a színvilágnak köszönhetően egész normális hátsó lámpa festést is kapott.

Az eleje azonnal egyértelműsíti, hogy ez bizony egy Ford Raptor
Nagyon megfogott a dekoráció összhangja, a piros felnik ellenére is
Hátul egy terebélyes csőhálózat fogad, ...
... amit ne mtúl nehéz eltávolítani a helyéről
A beltere is szép, nem úgy, mint a tampózás minősége - persze ez a fele nem látszott
Hot Wheels - Sandblaster

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Érdemes megnézni a HW-ek csomagolását: a hátoldalán mindig van egy üres hely, ahova angolul az "XY, márkanév, embléma és formadizájn mind az XY Corporation (Company, LTD. stb.) bejegyzett márkavédjegye" feliratot biggyesztik, amennyiben "márkás" kocsi van a csomagban. Ha nem, ami a HW-nél elég gyakori, akkor ez üres. Ez arra mindenképp jó, hogy eldőljön milyen szerzet is a kocsi, ha nem vagyunk biztosak benne.
A Matchboxnál viszont egy nagy katyvaszban van felsorolva szinte minden neves autógyártó, akinek a termékeit gyártják, így ott mindnek egyforma a hátoldala, igaz, ők nem is gyártanak annyi "lehetetlen" autót.