2012/01/03

Matchbox MB-70 Dune Dog

Ismét sikerült ellenállhatatlan vágyat ébresztenie bennem egy fantázia szülte Matchboxnak. Néha igazán jól el tud sülni a kisautókat tervező szakembereknek a keze amikor szabad utat kap az elképzelésük. Szerintem a tavalyi év egyik újdonságai közt megjelenő Dune Dog is ezek közé tartozik. Engem egyből megfogott a Toyota FJ40-re emlékeztető kisautó, amire a színválasztás is sokat rátett, ugyanis az első recolorja nem tetszik. De most nem is arról van szó, hanem erről a neonzöldbe csomagolt off roaderről, amin mindent megtalálunk ami a kemény terepre kell. Ilyen például a tetőre kivezetett levegő szűrő, hatalmas terepgumik, reflektorok a tetőcsomagtartón, amiben szintén hasznos felszerelések bújnak meg. Ha netán elakadnánk, akkor jönnek jól a a vonószemek a lökhárítókon, vagy esetleg az ásó, defekt esetén pedig a pótkerék. Utóbbi nem egészen teljes értékű, ugyanis keskenyebb, mint amik alatta vannak, de megértem a tervezőket, szerintem is bután nézne ki hátul egy olyan hatalmas kerék. A beltere is kellőképpen kidolgozott, az ülésekre még biztonsági öv is jutott, a kormány nem a legszebb, oszlopos megoldású és van egy ebünk is hátul - ami kísértetiesen hasonlít a Ford F-100 Panel Deliveryben levőre. Negatívumként megemlíthető az ablakok teljes hiánya, ami engem addig nem is zavart, míg Joe fel nem hívta rá külön a figyelmemet. Mivel mindenhova síküveg való és a tetőcsomagtartó könnyen lepattintható, így nem nehéz körbeüvegezni, amit szerintem előbb vagy utóbb meg is fogok tenni.

A hűtőrács a lámpákkal teszi Toyotássá
Hatalmas kereke, hozzájuk passzoló szélesítéssel.
Jól telepakolták a tetőcsomagtartót
Hátul is megvan minden lényeges dolog
Lekapva tetőt, jól szemügyre vehetjük a részletes belteret
Matchbox MB-70 Dune Dog

6 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Van egy-két részlet, ami tetszik (beltér, tetőcsomagtartó, az ásó és a tűzoltókészülék festése), de összességében nem jön be a hatalmas kerekek miatt.

Névtelen írta...

Nekem az első színváltozat van meg, és az be is jön valamennyire, de persze azon is megvan minden felsorolt tartozék. Talán a légszívó kicsit befejezetlen, annak a végére jó lett volna valami kúpforma dolog, vagy ilyesmi, és a pótkeréknek megfelelő kerekekkel is talán jobb lett volna. Amúgy nem csak a Toyota hanem a jó öreg Land Rover is visszaköszön a kocsin, úgy látszik azért a spórolós, vagyis nem licencelt kitalált kocsik is dívnak még.

Sam. Joe írta...

Nekem változó, hogy bejönnek-e az ilyen óriáskerekű cuccok, de az "üvegezés" hiánya nálam a gagyi kategóriába löki az egészet. Mi lesz veled Matchbox?

Zsolt_T3 írta...

Az egy döglött kutya ott a padlón? :)

porsche írta...

Maradjunk abba, hogy alszik az az eb ;-)

AndrewBoy írta...

De jó, hogy van benne kutyu! Most akkor 500 Ft mínusz XD