2012/01/22

Matchbox Superfast 2006/2007 – MB-74 Porsche Cayenne Turbo

A Matchbox értelmezése a Porsche SUV-ról nem új vendég nálunk, változatok is szerepeltek már e lapokon belőle, úgyhogy egy postot tudok linkelni az eredeti autó bemutatójával, illetve a Matchbox értelmezésről egyben. Porsche kolléga bemutatójához képest érdemes még megvizsgálnotok a TotalCar használt Cayenne tesztjét, bár ez „csak” az S és nem a Turbo, igaz ez is 2006-os, mint a Matchbox.

Bevallom őszintén én bizony nagyon nehezen megyek el az újkori Superfast kiadásokon. Az biztos, hogy én ezt a példányt itthon vásároltam – ott a Mattel Magyarország matrica a hátulján, de hogy ez pontosan melyik kiadás, abban nem vagyok biztos. Valószínűleg a 2006/2007-es Rest of the World lehet, de nagyon érdekes, hogy a BAMCA.org erről egy nagyon hasonló, de egy apró részletben – kis segítség: lásd a jobb felső sarkot – eltérő csomagolásút tart a nyilvántartásában. A 2005-ös amerikai Superfastnak nagyon eltérő a csomagolása, tehát biztos nem az.

Ami viszont nagyon vicces, hogy maga a kisautó, az tök egyforma a 2005-ös amerikai – lásd fent – Superfastban, a 2005-ös Autobahn ötös csomagban, a 2005-ös RoW Superfastban, meg a 2006/2007-esben is. Na, ennyit a „limitált kiadás”, meg „csak 15 000 példányban készült” feliratokról a csomagolásokon.

A kisautó? Nos, azzal teljesen elégedett vagyok. A Superfast verzió néhány festékpöttyel nyújt csak többet a már fentebb linkelt és nekem amúgy a legjobban tetsző, grafitszürke MB-60 verziótól, nevezetesen az első kerék előtt lévő index, meg az ablakkeretek kaptak kiemelést. Persze eltérő a kerék is, ami esztétikailag szerintem felér egy atomkatasztrófával, de hát ezeken a böhöm SUV-okon ez már csak ilyen, szóval életszerű. (Az MB-60 pont a felnije miatt tetszik nagyon.)

Köszönhetően annak, hogy porsche kolléga felbontotta a saját példányát, ez úttal nem csak NRFB képeket tudok mutatni.

Klassz, részletes modell ez. Az első világítótestek festése és a Porsche embléma...
...a dög nagy, peres felnik...
...a részletesen kidolgozott, barna beltér...
...a kiemelt kilincsek, dekorcsíkok ...
...típusjelzés, króm kipufogóvégek. Na igen, valami ilyesmit szeretnék minden Matchboxon látni.
Az obligát NRFB fotók. Ha porsche kolléga nem nyitja ki az ő példányát, akkor be kellene érnetek ezekkel.
Fentebb linkeltem a többi, "limitált kiadás" fotóit. A csomagolás tényleg eltér, na de az autó?!
Kivételesen jól sikerült blisterfotó.
Ugyanaz hátulról.

3 megjegyzés:

pittlaren írta...

Pont múltkoriban néztem: a közelünkben lévő benzinkúton egy rakat 2006/2007 évjáratú MB-t pakoltak ki agyongyötört bliszterekben, ott is volt egy kék példány, a Tiedtől kicsit "terepesebb" gumikkal, és más némiképp eltérő felnivel szerelve. Annak a kereke szebb, emennek a színe :)

Andrew0807 írta...

Pittlaren: Abból van egy Sopronban is.

RÁJEN írta...

Nekem tetszik ez a kerék alatta.