2011/05/31

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-08 - '75 Chevy Stepside Pickup

A minap sikerült megint kihúznom egy tételt a vágyott Matchbox modellek közül. Ez nem más, mint a negyvenedik évfordulós '75 Chevy Stepside Pickup. Szerencsére az eddig megjelent verziói többségével rendelkezem, azonban erre a darabra már a megjelenése óta fáj a fogam. Ebből a 2009-ben kiadott, huszonegy darabot számláló 40th Anniversary Superfast sorozatból a számomra érdekes modelljei közül már csak a legutóbb mutatott Ford maradt a listámon. előbb-utóbb talán az is meglesz.

A Matchbox 1975-ös Chevy Stepside-ja igen hálás egy darab, annyira jól sikerült modell, hogy még egyik fényezéssel sem tudták számomra nem kívánatossá tenni. Ez a fekete is ilyen a maga piros belsejével, és a nem túl visszafogott piros-ezüst dekorációjával. Jó ötlet volt a krómozott alváz "sötétítése" is, nagyon jó árnyalatú lett. A klasszikus stílusú kerekek már nem részesültek ilyesfajta sötétítésben, az ő krómozásuk a megszokott színben csillog. Természetesen a kilincsek, a lámpatestek, a kerékívek mind ki lettek emelve megfelelő festéssel, amint a kerékívek és platóajtót rögzítő lánc is. Elöl az embléma, hátul a Chevrolet felirat részesült hasonló eljárásban, valamint az A oszlop tövéhez felkerült egy Cheyenne felirat is, ami egy Indián törzs neve, ami a dekoráció mintájára is magyarázat. Különlegessége még a tizenötös sorszámot viselő Chevynek, hogy eddig még csak ebben a sorozatban kapott rendszámot az első lökhárítón kialakított helyen.

Eddig még csak itt kapott rendszámot
Ezek a klasszikus hatású felni sem rossz alatta, sőt
Hátul is kifestették a lényegese dolgokat
Nem igazán visszafogott a dekoráció
Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-08 - '75 Chevy Stepside Pickup

6 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Hát ez bizony nagyon rendben van! Sajna az én példányom az "elveszett nyolc" között van. 8-(

Tommi írta...

Rendszám: WK 8ORS5 = WK HORSE = WORK HORSE = Igásló. ;-)

Szép. Én is elfogadnám.

porsche írta...

Tommi: Gratula. Majdnem megemlítettem a postban is a megfejtést, aztán gondoltam talán valaki kap az alkalmon ;-)

Tommi írta...

:-)

Névtelen írta...

El is tudom képzelni, ahogy egy indián vagy indiánok egy csoportja ezzel a kocsival jön-megy a rezervátumban, vagy bárhol Amerikában.:)

Essy írta...

Amazing.. Congrats..!
Custom Term Paper