2010/03/11

Matchbox MB-61 Jeep Willys

Örvendeztem már egy sort régebben afelett, hogy a Matchboxnál egyre több klasszikust mintáznak meg, ráadásként gyakran olyanokat, amik tizen-, de inkább huszonéve már szerepeltek a kínálatban jól-rosszul. Az ős-Jeep, a második világháború klasszikus is szerepelt már a cég kínálatában tisztességes bakaruhában, de számos bakival megverten. Én ezt a modellt is képes vagyok szeretni, bár látom a hibáit.

Az idén változott a helyzet, a 2010-es Willys Jeep kiadás nagyon szépre, részletesre sikerült. A típus ismertetésének ellustálkodását és ez ügyben külső forrás bevonását már megtettem egy korábbi, iszonyatosan elfajzott Jeep értelmezés kapcsán, úgyhogy most elég csak visszamutatnom erre. Ebben a méretarányban semmi említésre méltó hibát, vagy bakit nem látok rajta. Egyetlen helyen tudok csak belekötni: ez a khaki zöld festék és az a fehér, amivel a regisztrációs sorszámot – vagy mi a túró is az –, írták rá, azok szemlátomást nem nagyon szeretnek egymás társaságában maradni.

(Ja, amúgy ez egy ördögi post ám! Szám szerint ez a hatszázhatvanhatodik!)


Matchbox MB-61 Jeep Willys, bár inkább Willys Jeep-nek kéne lennie, de apróságokon nem akadunk fel.
Itt nyomon követhető a fehér és a zöld festék ellentéte. Az előbbi nem annyira szeret megmaradni az utóbbin, a motorháztetőn lévő szám mállik.
Részletes, szép, szeretem.
Mi hiányzik innen? Úgy van! A vonóhorog!!! Ehhez sem lesz tábori ágyú az biztos.
A háttérben egy francia zsoldos! Azért az, mert a Majorette gyártotta és Rájen kollégától igazolt át hozzám. Pöttyet aránytalan, de ettől ez még egy jó kép.
Matchbox MB-61 Jeep Willys, NRFB. Jelezném, hogy ez az első újmódi blister itt a blogon. Porsche kolléga zsákolta nekem valamelyik hipermarketban.

6 megjegyzés:

Tommi írta...

Ez valami egyedi hiba lehet. Az én példányommal nincs probléma.

Charlie Brown írta...

Oh, végre megjelent az idei sorozat a hiperekben? Látom tennem kell pár kört...

Egyébként én két helyen kötök bele a medzsóba:
- Én nem tettem volna rá ekkora bumszli, mérföldszéles bigfoot-kerékszörnyeket, és a felni is lehetne színre kent tele-lemezfelni, ahogy a valódin.
- A kormány!! Rémes ez a vaskos pizza. A Jeepnek jellegzetesen hatalmas, vékonypálcás küllös kormánya volt, érdemes lett volna rendesen megmintázni, különösen hogy nyitott modellről van szó, nagyon sokat dobna rajta.

Egyébként az autó ezektől függetlenül nekem is nagyon bejön, az idei bevásárlólistám élén áll!

RÁJEN írta...

Joe, lebuktál!!! Látom a kerekein, hogy tologattad!!! :DDD

RÁJEN írta...

Joe, lebuktál!!! Látom a kerekein, hogy tologattad!!! :DDD

Sam. Joe írta...

Rájen: Hát persze hogy tologattam! Mindig szoktam játszani velük egy kicsit! Vagy azt nem így kell?

porsche írta...

Nekem bejön, bár a kormányt tényleg kár volt elnagyolni. A pótkerék nagyon szép lett, de én jobban értékelném, ha az alatta levő kerékből került volna ki a pótkerék is, vagy fordítva.