2010/03/15

Matchbox MB-03 Porsche Turbo - UPDATE

A Matchbox Porsche Turbo modelljének 1988-ban kétféle színvariációja is megjelent. A dekorációjuk megegyezik - Hugo Boss ruhaipari cég logója -, csak az alapszínükben különböznek. Az 1-75-ös sorban futó darab fehér, míg a hármas pakkban felbukkanó példány világoskék. Ugyan a belterük sem egyforma színű, de a fehérnek is van kék belsős kivitele. A festékvastagság elég durva eltéréseket mutat, a fehéren minden kis részlet kivehető, míg a kék ezeket megette. A hármas pakk másik két modellje szerepelt már itt - akkor még nem tudtam erről a pakkról -, az egyik a sárga Racing Porsche, a másik pedig egy fehér Porsche 959-es modell.

Érdekes ez a halványkék szín
Rajtszámmal érdekesen hat a vonóhorog, főleg egy Porschén
Jól látszik a festés minőségi eltérése
Matchbox MB-03 Porsche 911 Turbo
Az 1988-as német Matchbox katalógusból egy részlet

6 megjegyzés:

Charlie Brown írta...

Mondjuk ezek nem mai darabok, de ennek kapcsán azért érdekelne, hogy miért képtelenek a marsszondák korában egyenletes, vékony fényezést húzni a kisautókra. Nemrég vettem egy MBX 4x4 modellt, mert ez nem a csúf barna volt hanem az ezüst. Ezt a színt úgy érték el, hogy kopaszon hagyták az öntvényt. Ezen látom, hogy valójában milyen finom, élesen részletezett tudna lenni egy ilyen mai matchbox, amiből sokszor a festés után csak egy olvadó fagylaltgombóchoz hasonlatos valami marad.

Sam. Joe írta...

Hmm... Talán azért, mert húsz éve is 99 cent volt egy Matchbox és Amerikában most is annyi a jobb érzésű helyeken. Közben meg az a 99c egy picit kevesebbet ér.

Charlie Brown írta...

Az az érdekes, hogy a festési minőség annyira változó. Vannak olyan autók amiken szinte hibátlan, gyönyörű egyenletes, vékony, szépen látszanak a részletek. Másokat meg mintha bemártottak volna egy színes kulimászba, csak a tampon menti meg őket úgy-ahogy.

Aztán lehet ám, hogy nosztalgikus tévedés áldozata vagyok, és a régiek csak azért tűnnek jobbnak, mert a használat során a sok kis finom kopás kiemelte a részleteket.

Nekem az itthoni 450-500 árszinthez képest simán megérne 700at, ha rendes fémalvázuk és szép festésük lenne. Álmodozás az élet megrontója...

Sam. Joe írta...

Ez lenne a Lesney Edition, aminek darabja 5 dollár körül, kb. 1000 forintért szalad.

Charlie Brown írta...

És kapni vajh az LE-t kishazánkban az említett áron?

Sam. Joe írta...

Áhh... Nincs Európában. 8-( Marad az eBay.