2010/03/18

Felújítás: MB-72 Ford Supervan 2 CHROME - Part 1

Mostanában elég sok posttal adós vagyok, a projectek pörögnek, a fotók készülnek - bejegyzés meg nem születik. Hát most ezen próbálok egy kicsit változtatni, több futó átalakításból kiemelném az egyik kedvencemet, a Supervant.

Az egyik barátom volt kint Angliában pár napot, hazahozni az eBayen az elmúlt félévben összehalászott cuccait, és köztük volt egy nagy zsák ütött-kopott Matchbox is. Persze azért akadt közte gyűjteménybe való darab, de a java része szemét... khm.... tuning alap. Így került a kezem közé ez a Supervan is. Festés nulla, kerekek üvegek viszonylag szépek. Rögtön a szokásos szétfúrás után nitróban áztatás következett - ezek az EU szabvány nitrók nagyon büdösek - majd miután már nem volt a kasztnin festék, jött a próbálkozás, hogy milyen színű is legyen. Úgy határoztam, hogy ebből a gépből a céges verda lesz, aztán marketing feladatokat fog ellátni a műhelyünkben, így a csillogás jegyében króm matricával kezdtem el becsomagolni, de mivel az oldala már annyira íves hogy a fémalapú matricát nem lehet formára olvasztani rajta, így az övvonaltól lefelé valami normál matrica lesz. Ezek műanyag alapúak, így felveszik a formákat, íveket, de ez még nem eldöntött hogy milyen szín. (Esetleg ötletek jöhetnek!)

Kerekek mivel szépek voltak, maradtak eredetiek, nem volt kedven aláfaragni most egy másikat. Egyenlőre így ál a dolog, amint időm engedi, folytatás következik.

A narancsos dukkó felülnézetből

Mókusszőr-kompresszor

A fehér alapszínen nem túl tartósan voltak rajta a csillagok meg a minta...

... úgy, ahogy az előbb linkelt post végén szereplő verzión eredetileg voltak.

Fémtisztán, a króm matricán trónol

Itt is

A teteje már króm

Kipakolva
Az éleken még lehet finomítani

Ide jön majd a céglogó...

... amit még nem tudom hogy fogok megcsinálni

A kerekek a festéshez képest hibátlan állapotúak

4 megjegyzés:

Tommi írta...

Olyan "Airrider/Lowrider" gengszterfej nekem is kell!

Krómhoz meg a másik szín legyen mondjuk fekete, vagy arany.

porsche írta...

Én is a feketét vagy az arany helyett a sárgát javasolnám.

PMGabi írta...

Krómhoz szerintem egyértelműen a piros, metál piros megy... :)

Névtelen írta...

Szerintem a krómhoz még a metálkék is megy.