2008/06/15

Matchbox MB-43 Pony Trailer

Utálok bezzegezni, mert szerencsére amit mostanában látunk a Matchbox kínálatában, az kezd beállni egy olyan minőségi szintre, amit mindahányan szeretünk. Viszont az elmúlt 40 évben voltak olyan ötletei az ezzel a logóval megjelenő kisautókat gyártó cég(ek)nek, amiket örömmel látnánk újra. Az egyik ilyen, hogy – azt gondolom – mindannyian örömmel vennénk utánfutókat az 1-75 sorozatban! Akár úgy is, hogy régi darabokat újítanak fel, mert bőséggel voltak szép utánfutók a sorozatban.

Areh 1968-ra datálja az MB-43 Pony Trailer-t – meglepően sok változattal bír belőle, nekem fogalmam sem volt, hogy ennek a klasszikus darabnak ilyen festésű változatai is voltak – amit kivételesen sem megerősíteni, sem cáfolni sem tudok az alvázon lévő keltezés alapján, ugyanis ezen a darabon nincs évszám. Az biztos, hogy az első katalógus, amiben nyoma van, az az 1969-es, de azt is jól tudjuk, hogy ez a világon semmit sem jelent. Az viszont biztos, hogy Superfast kerekekkel egészen az 1973-as katalógusig megtaláljuk, amikor is váltja a Dragon Wheels dragster. Az viszont nagyon érdekes, hogy Twin Pack-ekben meddig életben tartotta a cég, Arehnél van egy 2005-ös csomag, amiben szerepel.

Az viszont változó, hogy a premierkiadáshoz még mellékelt két paripa jár-e hozzá vagy sem. Míg az 1-75 sorozatban van, addig biztos hogy tartozék a két ló, az 1976-79 között gyártott TP-003-hoz, de a 2005-ös csomagban már nincsenek benne.

Azt gondolom, hogy szépen kidolgozott, klassz játékszer, a lenyíló hátsó ajtajával, az ablakokkal, a lovakkal. Kedves Mattel emberek! Kérünk szépen ilyeneket újra az 1-75 sorozatba!

1968-as Regular Wheel MB-43 Pony Trailer
Az 1965-ös MB-12 Land Rover Safari mögé fogva remekül mutat, nem? Jól látszik a "napfénytető" is.
A hátsó ajtó lenyitható és ha benézünk látszik, hogy még a padlódeszkákat is kidolgozták!
Ma már valószínűtlen, hogy ilyen pacikat mellékeljenek bármihez is, mert a kissrácok megcsócsálják, lenyeleik, az orrukba dugják az ilyesmit és ezért egy bizonyos országban élő szülők szénné szokták perelni a cégeket.
Lovak a helyükön, az ajtó zárva, mehetünk!

6 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Nekem is van egy ilyenem kissé kopott állapotban, sajnos lovak nélkül. Elég fura, hogy az enyémet pont egy AMX Javelin-nel adták ki TP-ben. Izomautóhoz lószállítót????
Érdekes, hogy a Junkyard settedben szereplő Őr-ordas az Arehtől belinkelt TP-ben farkast játszik. :-)

Sam. Joe írta...

Jaja. Egy pickuphoz logikusabb lenne. Igen, nekem is feltűnt. Areh egyébként pont árulja ezt a szettet. ;-)

Névtelen írta...

Nekem is van ilyen Pony Trailer-em, csak SuperFast...

Off: Milyen dolog az tőled Joe, hogy kommentelsz a szépséges Mitsubishi-mhez, de nem teszed ki médiatámogatóba... Bár megértem, ha Te sem szereted, miután padlóra küldte a Matchboxot...

Sam. Joe írta...

Nos, a Médiatámogató egy olyan dolog, hogy oda azokat a cuccokat teszem ki, ami tetszik. A Mitsu - hosszas megfontolás után - a nem tetszik kategóriába esett. A nagy bling-bling-disco felniket és a rosszul lefestett B-oszlopot nem tudtam megbocsátani neki. Például Andrew versenytraktorát sem tettem ki, mert az sem tetszik.

Névtelen írta...

Ja, mármint a Hot Wheels-t nem szereted... Azt elfelejtettem odaírni, hogy arra gondolok, amikor azt írtam, hogy padlóra küldte a Matchboxot... Anno...

Névtelen írta...

Áhám... Értem!

Akkor majd hamarosan írok valami olyat, ami tetszeni fog...