2008/06/01

Matchbox MB-07 Scion xB

A világ autószexuális – bocsánat, az Autóbuzira sohasem állt rá a szám igazán, mióta meg Tommi és tettestársai egy kitűnő blog címeként privatizálták, azóta meg szinte plágiumnak érzem használni – népessége két jól elkülöníthető részre osztható fel: azokra, akik szerint a Scion xB betegesen jól néz ki, és azokra, akik szerint a Scion xB nem más, mint vizuális környezetszennyezés. Én az előbbiekkel vagyok. Először természetes közegében volt szerencsém hozzá, San Francisco utcáin jött szembe egy velem és világosan emlékszem, hogy leesett állal bámultam, hogy mi ez az izé. (Mindig is odáig voltam a dobozautókért, a 740-es Volvo sokáig volt nálam a favorit.) Ott meglepően kicsinek tűnt, itthon inkább középkategóriába illene, ha lenne. De nem van, merthogy Európában nem van, csak kizárólag magánimportból.

Viszont abban a szerencsében van részünk, hogy a TotalCar stábjának magánautó flottájában fut egy ilyen szögletes doboz, mi több olyan valaki írt róla, aki tud írni autókról, ami egy darabig annyira nem volt jellemző, hogy el is szoktam az oldalról. (Égő Kati for prezident!) Tessenek tehát fogyasztani a fenti linken lévő leírást és kitűnő képeket! Az utóbbiak is nagyon jól jönnek, mert megkönnyítik az eredeti és a modell összehasonlítást. Szerintem a Matchbox reprodukciója tökéletesnek tekinthető.

Areh tíz különböző változatot jegyez az MB-07-ből és 2004-re datálja a modellt. Nos, a hír igaz, MB-24-ként a régi szokás szerint a 2005-ös katalógusban szerepel először, míg MB-07-ként 2006-ban debütál. Ha elfogadjuk Areh adatait, a fehér 2006-os megjelenésű, a narancssárga pedig 2007-re datálható.

Matchbox Scion xB NRFB, 2007-ből.
Scion xB NRFB, 2006-ból. Szegényke nagyon megviselt, ami nem véletlen, mert egy hipermarket turkálójának az aljából bányásztam elő.
Kéne már szólni a Mattelnek, hogy felejtsék már el ezt a kukásautó-narancs festéket. Szerintem borzasztó szín!
A festett lámpatestek és rendszám sokat dob rajta.
Túrtam a netet, de nem tudtam meg, hogy mire utal a "Tangren" a rendszámként. Valaki?
"Kocka vagyok, szeressetek!"
Elnézve a képeket az eredetiről, a Matchbox értelmezése tökéletesnek tekinthető ebben a léptékben.

17 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Nekem a szürke és a narancssárga van meg. Van még egy fehér a Superfast sorozatból,de az a legsilányabb, mert a hátsó kereke nekiér a sárvédőnek.
Remélem találok még fehéret 1-75-ből is.
A zöld változat egy ideig még biztos nem fogom megvenni. Még barátkozok a színével.:)

Névtelen írta...

Jóféle...
Sajnos én még nem találtam, de majd egyszer biztos lesz.

Névtelen írta...

Egy kis offtopic:
http://autobuzik.blog.hu/2008/05/28/partitajm_mi_ott_leszunk

Erre nem akarsz eljönni?
Egy kis macsós fejtágítás nekem nem ártana :)

Sam. Joe írta...

Hehehehe... Amikor én sok évvel ezelőtt leszereltem a (sor)katonaságtól, akkor kidobáltam a lakásból minden zöldet. Ritka rút árnyalat, tényleg.

Azért érdekes, hogy idáig mindenkinek tetszik, aki szavazott.

Blogtali: Nem hiszem, sajna az időpont nem jó, családi kötelezettségeknek kell eleget tennem.

Névtelen írta...

Értem... Akkor mindegy.

Ja és elírtam. Nem "macsós", hanem mecsós. De remélem nem értetted félre...

Ja és még valami: Sikerült Saab 9000 Turbo-t szereznem!
Hamarosan a blogomon...

Sam. Joe írta...

LOL. Értettem én! 8-)

Na, végre!!! Hihetetlen!!! Örülök neki! Vannak ilyen elátkozott darabok, hogy az ember odáig van érte, aztán képtelen beszerezni. Én az MB-24/MB-39 Rollsokkal vagyok így. Van több is, de egyik viharvertebb, mint a másik.

Ikarus 256 írta...

A Silver Shadow II nekem megvan szürkében és egész jól néz ki.

Sam. Joe írta...

Az átok személyre szól! Neked bizti van valami más! Elő a farbával! 8-)

Névtelen írta...

Különben nem csak a Saab-bal vagyok/voltam elátkozva, hanem az összes svéd autót formázó kisautóval. Jó, a Volvo 7x0-k, azért összejöttek, de pl 480-as mecsót még abszolút nem találtam, pedig az is nagyon kellene, főleg azért, mert új C30-asom van és az mellé nagyon jól nézne ki.

Sam. Joe írta...

Érdekes ez a C30-al. Akárhányszor láttam eddig boltban, mindig ott hagytam a polcon. Egyszerűen nem tetszik. Sem az igazi, sem a Matchbox.

Ikarus 256 írta...

Az átkod nem jött be, mert ma sikerült vennem egy Cadillac Sedan Deville-t, egy szürke SL55 Mercit és egy piros Porsche Cayenne-t.:-)

Amikor megjelent a C30-as Volvo, a neten úgy reklámozták, hogy volt egy figura annak tetszett, a másik pedig hányt ha ránézett. Csinált is a Volvo egy közvéleménykutatás, mert nagyon megolszlottak a vélemények a C30-ról. Én arra szavaztam, hogy szép.:-)

Sam. Joe írta...

Gratula! De félre ne érts, én nem küldtem az átkot, én is csak az áldozata vagyok.

Névtelen írta...

Tamás: arra vagyunk kíváncsiak, mi az a mecsó, amire nagyon vágysz, de évek óta nem sikerül találnod legalább egyet belőle.
Ezt nevezzük mi átoknak. :)

Ikarus 256 írta...

Ja, hogy ez az átok!:-)
Eddig még nem is nagyon gondolkoztam, hogy mi lehet az én átkom.
...volt a haveromnak egy Opel Vectra-ja és az nagyon tetszett. Ez biztos az átkaim egyike.

http://areh.de/HTML/Vers1934.html

Sam. Joe írta...

Figyu, ha NAGYON szeretnél egy ilyet, akkor nekem van, de! Egy spéci blister csomagban van benne, együtt három másik autóval MB-831, a 302-es számú file a tudodmiben. (Ford RS 2000, Ford Transit, Cessna Skybuster van mellette biztosan, a harmadikra nem emlékszem.) De felbontani nem lesz szíved neked sem és hát... Szóval nem tudom, hogy mi az, amiért odaadom. 8-( Ne is mondd, indulok oda, ahová gondolod.

AndrewBoy írta...

Nálunk telítve vannak a hipermarketek vele :) Kár h nekem annyira nem üt be de azért nem rossz. Én inkább a Nissan Cube-ra bukok :D

Ikarus 256 írta...

Elsőször nem esett le, hogy mi ez a 302-es file, de megvan. A reakcióm kb ez volt: bazzzz! Hát ez nagyon durva csomag lehet! Remélem hamarosan írsz róla, vagy legalább képet küldesz.:-)
Nemrég sikerült vennem egy Coca-Cola sorozatos Ford Transitot, egy Saturday Night sorozatos Peterbilt tankert és egy Ford Cargot. Örültem nkie, hogy ki vannak bontva, mert én biztos nem tettem volna meg ezt velük és így legalább jobban meg lehet nézni és meg lehet fogdosni.:-)