2008/06/07

Matchbox TP-19 és TP-103 Cattle Truck and Trailer

Nagyon régen fájt már a fogam ennek a két Twin Pack-nek a valamelyikére. Lévén a kettő tartalma gyakorlatilag azonos – csak a színek eltérőek – mindegy is volt, hogy melyik. Legnagyobb örömömre mindkettőt sikerült beszerezni ugyanonnan és egyszerre. A tartalom pedig felettébb érdekes. Mindkét Twin Pack-et „Cattle Truck and Trailer”-nek (Lábasjószág /szállító/ teherautó és utánfutó) hívják. Az alvázukon is – értelemszerűen – ugyanez a felirat olvasható. A teherautó elején viszont jól olvasható a Dodge felirat. Így viszont sohasem hívták. Sem regular wheel MB-37-ként (remek fotó itt), sem pedig SuperFast MB-37-ként. Ezeken még ugyan egy magasított oldalfal van, de az alváz, fülke, azaz a plató és az oldalfalak kivételével az egész hóbelevanc megegyezik a Twin Pack-ek tartalmával. Az ami igazából a Twin Pack-ben van, az majdnem teljesen az 1976-ra keltezett, de először az 1977-es katalógusban szereplő MB-71. Hogy mi az apró eltérés? A vonóhorog! Az MB-71-en és persze az MB-37-eken nincs ilyesmi. Ezeket sokkal egyszerűbb lett volna beszerezni, de tetszett a hozzá illeszkedő, egy tengelyes utánfutó.

A TP-19-et 1979-ben, míg a TP-103-at 1984-ben dobták piacra – legalábbis Charlie Mack szerint. A Trailer-en olvasható dátum megegyezik az TP-19 piacra kerülésének évével. A kialakítását amúgy nagyon költség hatékonyan oldották meg, a plató és az oldalfalak ugyanabból az egy darabból öntött műanyag alkatrészből vannak, min a teherautón.

Matchbox TP-19 Cattle Truck and Trailer, NRFB. A tengerentúlról, bőröndben utaztatás mellékhatása, hogy a bocik ott helyezkednek el, ahol.
A hátlapon némi Twin Pack reklám. Hmm... Támadt is egy ötletem a grafikákkal kapcsolatban!
Matchbox TP-103, ugyanaz pepitában.
A nagyobb kártya, nagyobb felületén kevesebb TP reklám.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem csak egy tájföldi remake van... Ahhoz nincs utánfutó, ellenben szép sárga... :D

OFF: Zsebeházy úrral beszéltél? Vagy esetleg írjak neki én?

Sam. Joe írta...

Adtál egy ötletet ezzel a származási hely dologgal. Kössz.

Zsebeházy úr: Nem, sajna nem jutott rá időm. Szombatot azzal kezdtem, hogy meghúztam a hátam, ezért feküdtem a hétvégén, mint a hátára fordított teknős. Semmire sem maradt időm, amit meg szerettem volna csinálni, pedig rengeteg lenne a tennivaló. 8-(

Névtelen írta...

Miféle ötletet adtam???

Sam. Joe írta...

Majd meg tetszel látni! 8-)