2008/06/29

Dobozfétis: Matchbox hordtáskák – CC-1 és CC-24

Ikarus 256 kollégát leszámítva nem tudom, hogy ki hogyan tárolja a gyűjteményét. Nálam a cuccok 99 százaléka nagy papírdobozokban lakik a szekrényben, egy tucatnyi a Fast Lane Superliner-ben az asztalomon áll, fél tucat Convoy meg a polcon porosodik. Ez még így is marad addig, míg nem lesz egy méretes vitrin a dolgaimnak, de leginkább egy még méretesebb lakhely, ahová a vitrin helyezhető. Akinek bírja a zsebe, az fektetheti Matchbox gyűjtői táskákba is, hogy stílusos lakhelye legyen a dolgainak. Az enyém nem bírja, de pár gyűjteményvásárlásom ilyen dobozokban érkezett, ezért van néhány. A jelzésük, „CC” az angol elnevezésből, „Carry Case” jön. Kicsit még hezitálok felette, de megfordult a fejemben, hogy elkótyavetyélem ezeket a darabokat. Ha valakit érdekel esetleg, akkor bombázzon meg egy kommenttel!

CC-1 hordtáska, 18 Matchboxnak.
Kis fül, mint zár. Ugyanez létzik kékben is.
A matricán lévő dátum szerint 1985-ből.
CC-24, szerszámosláda (toolbox) hordtáska. Igen, ebből kettő is van.
Az alján lévő keltezés szerint 1981-ből való. A benne lévő tálcákat más kivitelű hordtáskákban is használják.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Arról nem szól a fáma, hogy a kék dobozban mennyi fér el... Ezért kénytelen vagyok megkérdezni: A kék dobozba mennyi kisautó fér?

Ikarus 256 írta...

Egy-két éve biztos, hogy kellett volna, mert akkor valahogy jobban bejöttek ezek a táskák. Az biztos, hogy ha nekem tizenpár évvel ezelőtt van egy ilyenem sokkal több szép Matchbox-om lenne. Mifelénk csak a szatyrot ismertük Matchbox szállító eszközként.:-(
Ez a szerszámosláda nagyon poénos, még nem láttam ilyent eddig. Bemegy a kissrác vele az oviba: "Óvónéni, nem villáskulcsot hoztam.":-)

AndrewBoy írta...

Állati a Tool Kit :D Amúgy az én autóim cipősdobozban vannak (a régiek) az újabbaknak a fele pedig elborítja a gépasztalt meg a polcomat :D Még szerencse hogy egy egész lakás van rájuk

Sam. Joe írta...

Tommi:
Opp, azt hittem látszik a képen. Két 12-es tálca van benne, tehát összesen 24.

Ikarus 256:
Hehehehe... Lejátszódott előttem a jelenet plasztikusan. 8-)

Andrew:
Ha egyszer elköltözünk végre innen, akkor alapvető, hogy legyen játszószobánk, mert a feleségem is kreatív hobbykat űz. A jelenlegi helyet totál kinőttük.