2023/06/25

Matchbox MB-71 Mercedes-Benz Actros 1857

A Convoy sorozat virágkorában előszeretettel jelentette meg a Matchbox az 1-75 sorban a vontatókat szólóban. Az egyik legritkább Convoy vontató sem kerülte el ezt a sorsot és így egyúttal az egyik legritkább 1-75 sorozatú járgány is lett.

Az 1-75 szériában megjelentetni a Convoy vontatókat szerintem jó ötlet volt, hiszen remek variálhatóságot biztosított a szerelvényeknek. A T142-es Scaniákból is nagyon szépek jelentek meg a normál szériában. (Aki Matchbox ügyekben „mainline”-t a szájára vesz, annak küldöm az autóipar legundorítóbb mitikus lényét, a Csekken Dzsinnt!)

A Mercedes-Benz Actros 1857 összesen öt változatban jelent meg a Convoy sorozatban, amiben benne van két spéci kiadás is. Amúgy ezekkel egész jól állunk, a nagyon szép CY-09, a nagyon csöves CY-121, egy nagyon moddolt tartályos – hű, ez lehet megérdemelne egy külön postot –, a két létezőből az egyik spéci Coca-Colás sorozatú CY-09 megvan.

Az 1-75 szériában, 1999-ben volt MB-64 egy csinos, citromsárga belőle. Convoy kerekekkel, mint a fentebb linkelt Michelin motívumos. 5-ös csomagban lakott egy zöld alapszínű, egészen jópofa, csíkos motívummal, de ugyanolyan ronda kerekekkel, mint amit jelen post tárgyán is láthattok.

Az MB-71 2005-ben szerepelt az 1-75 szériában. Jellegzetessége, hogy a „Burried Treasure” (Elásott Kincs) sorozatban szerepelt a normálon belül. A kis papír kincsesláda mögött egy matrica lapult – az én bontott példányomé is megvan valahol, ha a kezembe kerül ígérem megfrissítem vele a postot. De hogy az igazából mire szolgált – mármint azon túl, hogy fel lehetett ragasztani –, volt-e hozzá valamiféle „Lutra Album”, vagy esetleg nyerni lehetett-e vele valamit, azt meg nem tudnám mondani.

A króm hűtőrács, a "menjgyorsancsíkok" nem állnak neki rosszul. A rendszámot nem tudom megfejteni, de lehet nincs is rajta mit?

A külső króm ára a vele egy alkatrészt képző beltér, ami így úgy néz ki, mintha meghalt volna benne egy T-1000-es Terminátor.

A Matchbox történetének egyik legrondább kerekeit kapta meg.

A kerekeken olvasható "Matchbox" márkajelzés amúgy jó ötlet, de a "felni"... Jaj!

Első generációs Convoy félpótokat tud vontatni. Mint látható nem csak a fülke készült fémből.

NRFB. A "kincsesládában" egy matrica van.

2 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Szia Joe!
A rendszám MATCHBOX (M 1 20 3 8 B O 24). Az első B szerintem 8-as szeretett volna lenni, csak nem sikerült 100%-osan. :)

Sam. Joe írta...

Hohohó!!! Ezt a meglepetést! Szia Tamás!
Leborulok nagyságod előtt, igazad van! Én simán B-nek olvastam, az életben nem jöttem volna rá!