2023/06/04

Hot Wheels Peterbilt Tank Truck

Tavaly novemberben írtunk a Hot Wheels, Peterbilt betonkeverőjéről. E post tárgya egy derivátuma ennek, úgyhogy kérlek kattintsatok vissza az előzményekért!

A tartálykocsi 1981-ben debütál és a legendás Larry Wood tervezte. Érdekessége, hogy a tartálya alól, két cső húzható ki hátrafelé. Elképesztően masszív egy darab, a tartálya is fémből van. Csak összehasonlításképp: A Matchbox Peterbilt tartálykocsik 51 grammot nyomnak, ez több mint a kétszeresét, 105-öt. A tartály felirata eredetileg „California Construction Company”, de úgy nézem, hogy típushiba lehet, hogy ez nem szeret a helyén maradni – akármilyen technikával is került rá. Nem merném a nyakamat tenni rá, de egyértelműen nem szitanyomás, hanem mintha valamiféle nem öntapadós levonó lenne. Ez a festés amúgy a premierváltozat.

Ez a konkrét példány családi darab, eredetileg a feleségem tulajdona volt, aztán a sógoromhoz került – mi sem bizonyítja jobban az elpusztíthatatlanságát, hogy nem sikerült neki benne érdemi kárt okozni, pedig biztos, hogy megpróbálta.

Iszonyatosan masszív!

Típushiba lehet, hogy a felirat nem szeret a helyén maradni. Valamiféle levonónak nézem amúgy.

A tartály alól kihúzhatóak a csövek. Egyik...

...másik. Szerintem sógorom nem jött rá erre a szolgáltatásra, mert akkor már nem lennének meg.

Innen lehet kihúzni őket.

Mert hogy ugye családi darab, eredetileg a feleségemé volt, aztán szállt a sógoromra. A két oldala szemlátomást szimmetrikus.

Valami ilyesmi lenne a felirat az oldalán, jobbára épségben. (Kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: