2021/09/06

Matchbox 2008 American Superfast MB-12 Jaguar XK120

Vannak olyan szobor szépségű autók, melyeket csodálok, de nem akarnám birtokolni őket, mert minden centi ami megtesznek, csökkenti az értéküket és veszélyezteti tökéletes szoborszerűségüket. A Jaguar második világháború utáni első sportkocsija pont ilyen jármű. Na, ezért is jók a kisautók!

A jármű nem új nálunk, wmormo kolléga a múltban a típusismertetőt is letudta egy remek felújítás post kapcsán. Ehhez csak olyan apróságokat tudnék hozzátenni, amik inkább a szőrszálak hasogatása lenne, mintsem értelmes tartalom. Nem így Jay Leno! Neki ugyanis van egy és szokása szerint nem „vitrinben tartja” és nézegeti.



A 2008-as jenki Superfast szériából az eddig megjelent darabokra a mondateleji link mutat, szóval azon sincs túl sokat magyarázni. Tehát ami marad, az ennek a konkrét darabnak a méltatása vagy éppen annak ellenkezője.

Igazából nem tudok érdemben belekötni. Szerintem minden a helyén van, ami egy spéci szériához kell, a részletek szépen kiemelve, nagyon jó kereket választottak hozzá. A beltér lehetne valamivel részletesebb – a képeken nem látszik, de az ülések vannak meg, jelzés értékű négyküllős kormány és váltó, de ennyi. Az, hogy ez a babazokni-kék olyan szín, amitől én visítva menekülök az egyéni szociális problémám és abszolút ízlés kérdése.

Azt hiszem minden ott van rajta, ami érdemesíti arra, hogy spéci szériában szerepeljen.

Gyönyörű szobor ez így piciben is.

A beltér lehetne picivel részletesebb, de ennyi a nyűgöm csak. Meg a színe. De ez egyéni ízlésficam kérdése.

Nincsenek megjegyzések: