2021/02/05

Corgi Ferrari 308 GTS / Magnum P.I. Ferrari 308

 A 308-as változatlanul a kedvenc Ferrarim. Nemhogy az ágaskodó paripás márkánál, de úgy általában az autóiparban is kevés az ilyen időtlenül szép forma, ami ennyi év után sem tűnik öregnek.

Született Corgi, később Hot Wheels
Korábban már több, neves gyártó 308 feldolgozását láthattátok e lapokon, de Corgi, na az pont még nem volt. A kisautó az 1980-as években látott napvilágot, nem titkoltan a Tom Selleck fémjelezte, Magnum (Magnum P.I.) tévésorozat sikerét is meglovagolandó. Olyannyira, hogy egyes kiadásokat ebből a Corginál egyenesen „Magnum P.I. Ferrari 308” néven dobtak piacra. Ez megmagyarázza, hogy a brit kisautónak miért nem jobb oldalon van a kormánya. Érdekesség, hogy a sorozatban az Egyesült Államok piacára készült, 1979-es autó szerepelt, ami az ottani szabályoknak megfelelő, nagyobb, energiaelnyelő lökhárítókat viselt. A kis Corgi azonban egyértelműen az európai kivitelt mintázza.

Ugyan a Mattel 1989-ben kebelezte be a Corgit, egészen 1996-ig kellett várni, hogy számos, eredetileg Corgi öntvény tűnjék fel Hot Wheelsként. A Corgi 308-as is erre a sorsra jutott, de mindössze két évig szerepelt a Mainline-ban, 96-ban és 97-ben. Természetesen a jenkik nem bírtak a vérükkel és pufi kerekekre cserélték az eredetieket. Érdemes megnézni a Hot Wheels wikin a verzióit, ennek ellenére szerintem kifejezetten szépek is vannak köztük. Az is érdekes, hogy a 308-as később újra szerepel a Hot Wheels kínálatában, de a GTS Quattrovalvole már egy másik öntvény.


Ez bizony az európai kivitel, de talán megbocsátható, hogy ennek ellenére Magnum Ferrariként is árulták.

Azt gondolom iszonyú nehéz belekötni, ez klassz játékszer.

Na jó, kicsit talán mégis sikerül a kötözködés: A beltér eléggé elnagyolt, a kormánykereket a helyi pizzériában vásárolták.
Van hátulja is.

Nincsenek megjegyzések: