2015/09/29

Matchboxon kívüliek - Realtoy: Ford Focus ST-R

Furcsa dolog az emberi ízlés és a XXI. századi autók formatervének kapcsolata. Legalábbis magamon ezt veszem észre sokszor. Amikor néhány éve, 2011-ben megjelent a Ford Focus harmadik generációja (ami azóta már egy ráncfelvarráson is átesett), egyből és egyértelműen azt mondtam, hogy nem tetszik. Az elmúlt időszakban viszont sikerült odáig eljutnom, hogy az ötajtós verzióra már azt mondom, hogy bejön.

ST-R
Mivel fentebbi linkjeimen lekövethető a harmadik generációs Focus egyedfejlődése, koncentráljunk a címben és az alcímben említett típusra, ami tulajdonképpen nem más, mint egy versenyautó. A recept nagyon egyszerű: Végy egy normál ST-t, pakold ki belőle a felesleges extrákat, kárpitokat és üléseket, építs be helyettük mindent, ami a versenyzéshez szükséges, majd az így elkészült versenyautót nevezd be valamelyik pályabajnokság "széria" kategóriájába.

ST-R a 2011-es frankfurti autószalonon.

Kicsiben nem sikerült
Ritkán mondjuk azt a Realtoy termékeire, hogy rosszul sikerültek. Most ez az eset áll fenn, pedig a minőséggel megint nincs semmi baj. A baj azzal van, hogy gyakorlatilag készült kisautóként egy utcai Focus, amire csak rátamponnyomták az "ST-R" feliratot. Ennek ellenére azért tetszik.

Elvileg ST-R,...
  ...gyakorlatilag oldalt nincs matrica.
 Ez egy utcai Focus ST,...
 ...szépen kidolgozva.
 Az arányok hibátlanok,...
 ...viszont a tamponnyomás elöl,...
 ...és hátul is hiányos sajnos.

2 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Kár érte. Jót mutatna az elődje mellett.

Tommi írta...

Szerintem így sem mutat rosszul. Csak az ST-R lényegét nem sikerült megfogniuk.