2015/09/19

Szolgálati közlemény: Sony életben van!

Nagyon jó hírem van! A közelmúlt szomorú híréhez képest 180 fokos fordulatot vett az ügy: SONY ÉLETBEN VAN!

 

A dolog teljes egészében Játékdoki érdeme, aki amellett az érvelés mellett, hogy "rosszabb már úgysem lesz" elkérte Sony földi maradványait azzal, hogy megpróbál életet lehelni belé. Én már korábban megszereztem a netről a szervizleírását, amiből megbizonyosodtam, hogy már a szétszedése kifogna rajtam - pontosabban nem is a szétszedése, hanem az összerakása.

Doki csak legyintett, hogy ez neki nem akadály, viszont talált benne hasznos infót arra vonatkozólag, hogy mire kell nagyon figyelnie. Szóval kisrutin-, nagyrutin-, vérkép-, vizelet vizsgálatok alapján arra jutott, hogy valamikor a múltban a gép le volt ejtve - állítom nem én voltam, ellenben voltam olyan marha, hogy adtam kölcsön - és eltört benne pár műanyag merevítés, amiből kifolyólag keletkezett és vándorolt a testében némi nagyon apró, inkább homoknak tekinthető törmelék. Ezek hatoltak be az objektívbe és vertek tanyát a CCD-n.

Az önkényes üzemmód váltogatás is az elpiszkolódás számlájára volt írható.

A beavatkozás után a gép tökéletes! Ebből kifolyólag holnaptól következően több postot is ígérhetek! 

Játékdokinak ez úton is szeretném kifejezni hálámat, töröm a fejem, hogy mivel lephetném majd meg a Nemzetközi Játékdoki Napok alkalmából.

1 megjegyzés:

Játékdoki írta...

Nagyon örülök neki, hogy a gép újra működik! Ráadásul a szerelés közben tanulhattam valami újat. :)