2012/06/19

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels - Lamborghini Aventador - Factory Error Rekord!

Bár nem igazán az én világom a gyári hibás kisautók gyűjtése, néha mégiscsak belefutok olyan darabokba a boltokban keresgélés közben, amik bizony hibásak. Ezek általában vándorolnak is tovább tőlem olyanhoz, aki sokkal jobban becsüli az ilyesmit, mint én. Ám kivétel erősíti a szabályt! Pár hete kaptam egy telefont Ikarus256 kollégától, aki egy olyan hibás darabba botlott, ami minden eddigit leköröz.

Olyat már láttam, hogy egy autónak egy darabja hiányzik például szélvédő, vagy kerék. Sőt! Volt aminek az egész alváza hiányzott a kerekekkel együtt. De olyat, hogy az autónak az öntvényéből hiányzik egy nagyobb adag spiáter, még sosem.

Úgyhogy most a nagyközönség elé tárom a szerintem világrekorder gyári hibás kiasutót. A szegény Lamborghininek csaknem az egész ajtaja hiányzik. Ráadásul a többi része sincs éppen a legjobb formában. Valószínűleg eltömődött az adagolófej, így a formába nem került elég anyag. Ez még nem is lenne olyan nagy gond, hiszen ami elromolhat az el is romlik, de hogy még az ellenőrző rostán is átjut, az már tényleg komoly dolog. Igazából nem lenne szabad ilyeneknek kikerülnie, de én nem bánom, hogy egy ilyen "érdekességgel" is büszkélkedhetek.

Már innen is kiszúrható a hiba.
Közelebbről meg pláne. Szégyen, hogy ilyen kikerülhet a gyártósorról, 
de nem bánom, hogy nálam landolt.

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Mint amibe belelőttek! Borzasztó!

Névtelen írta...

Ez most olyan, mint más hírportálokon az újabb sziámi ikrek esete.:)
Amúgy én olyan Matchboxos Corvette-et láttam, igaz képen, ami úgy nézet ki, mintha pokolgépet "robbantottak" volna az alvát és a kasztni között. Egy másikkal személyesen találkoztam egy boltban ahol sokáig lógicsált, hisz sérülten senkinek sem kellet, majd mikor megtudtam, hogy valakit érdekelne, visszamentem és elhoztam, majd lepasszoltam neki. Ez a Baja Breaker volt, aminek a beltere csúnyán kicsúszott a kasztni és az alváz között, majd így ütötték egybe, de egy megolvadt tetejű járgányt meg véletlenül az Ebayről sikerült begyűjteni! Az árát az eladó visszautalta, aztán ment az ismerőshöz, kár így végül is nem ért.
Amúgy az tényleg érdekes, hogy Németben még a ropihalak(!) formájára is figyelnek, Kínában meg kiengednek ilyeneket a gyárból! Ez azért nem túl jó hozzáállás.