2012/06/22

Matchbox 2011 Camping Adventure 5-pack - Travel Trailer

Panaszkodtunk már egy párszor, hogy évek óta nincs a Matchbox 1-75/100/120-as sorozatában semmilyen utánfutó, holott azért akad egy-két vonóhorgos masina - csak egy példa: Honda Ridgeline. Ezt az ember még meg is értené, ha továbbra is lenne Twin Pack vagy Hitch 'n Haul széria, de nincs, így többnyire utánfutó sincs. Ezen a Matchbox kicsit változtatott - persze nem vitte túlzásba -, ugyanis tavaly egy Camping Adventure elnevezésű ötös pakkba belecsempésztek egy lakókocsit. Jelen alanyunk eme konkrét pakk tagjaként látta meg a napvilágot, ahol egy Honda Ridgeline mögé tudtuk csatolni. Azonban nem ez volt az első fellépése a pótkocsinak, először egy 2007-es Hitch 'n Haul szettben jelent meg, egy - micsoda meglepetés - Honda Ridgeline társaságában. Ezeken kívül összesen még két variánsa létezik, tehát nem mondható túl gyakori darabnak - azok is 2007-esek és Hitch 'n Haul szériásak. Apró érdekesség, hogy ennek a nem sokat foglalkoztatott lakókocsinak két Matchbox azonosítója is van , az egyik az MB718, aminek a felső fehér része fémből van, a másik pedig az MB747.

Az alapját tekintve megegyezik a már nálunk is mutatott munkagép szállító alkalmatossággal, valamint egy kőhajító felépítményt is összehozták rá a fiúk. Mivel mindhárom felépítmény műanyag, így jobbnak látták a Mattel szakemberei, ha szegecselés helyett inkább csavarozzák a felépítményeket, amivel jóval nagyobb tartósság érhető el. A felépítmény maga egy szép, részletes lakókocsi, ami belül is gazdagon felszerelt. Utóbbit szétcsavarozás után alaposabban is szemügyre vehetjük. Sajnos a Caravan-hoz képest ennek már nem nyílik az ajtaja és kitámasztója sincs elöl. Ezektől eltekintve szerintem nagyon frankó kis cucc, nem is beszélve, hogy milyen hiánypótló darab, remélem még párszor előveszik nekünk.

 Ezúttal a jól bevált igáslovam mögött, ami nem egy Honda Ridgeline :-)
 Rekeszek, lámpák - sajna festetlenül -, létra, van itt minden
 Az ajtó nem nyílik
Belül is részletes. Kis hiba, hogy a laptop elé nem lehet leülni, a kerékdob miatt.

5 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Szép darab. Nekem kimaradt sajnos, mert nem találkoztam ezzel a csomaggal felénk.

Ha minden igaz, akkor az MB-718-nak fém volt a felső része, az MB-747-nek meg műanyag, mint a tiédnek is.

http://matchbox.zsebehazy.com/mb700/mb718.html

porsche írta...

Köszi az infót, bele is írom. Nekem nem szúrt szemet sehol, hogy mi lehet a különbség.

Tommi írta...

Ez tényleg csavarozott?

pittlaren írta...

Kicsit furán hat, hogy a középtájhoz képest eltolva vannak a kerekek. Sokkal inkább valami szervízkocsinak tűnik, semmint lakókocsinak.

Névtelen írta...

pittlaren: Rátapintottál a lényegre, sose láttam még olyan lakókocsit aminek a végén lettek volna a tengelyei, bár a fazonja emlékeztet a hattyúnyakas pótkocsikra, amit pick-upok vontatnak a platójukon lévő nyereggel, de egy: ez nem olyan, kettő: azoknak a tengelyei is csak kicsit vannak hátrább a középpontól a hattyúnyak miatt, szóval bőven van még utána lakótér.
Persze örülünk, hogy próbálkozik a Matchbox az eddig jelentősen hanyagolt vontatmányokkal, de picit gányolásszagú a dolog, mintha gyorsba összeakartak volna dobni valami lakókocsinak tűnő dolgot. Erre utal az alváz sokoldalú felhasználása is: változatok egy alvázra, mert így olcsóbb, tökmindegy mennyire életszerű a végeredmény. Nem szimpi ez a hanyag üzletpolitika.