2012/05/30

Átalakítás: MB-07 Volkswagen Golf


A Matchbox Memories-on szerzőtárs kollégák nevében is beszélhetek, hogy az első generációs VW Golf kedves a szívünknek. Halmozzuk is a különböző gyártóktól származó értelmezéseit, rögvest legutoljára egy remek rally verziót a Hot Wheelstől.

A Matchbox értelmezésből egy ritka, japán verzióval indítottunk – típustörténettel, ahogy kell –, aztán következett egy elfajzott bigfoot nyuszi szintén tőlük. Érdekes módon az amúgy leggyakoribb, zöld, tetőcsomagtartós-szörfdeszkás verzió kimaradt. Ahogy elnézem, nem csak nekem, de a többieknek is. Ennek a magyarázata az, hogy a hiánytalan darabok, melyeknek megvannak a deszkáik a tetejükön meglehetősen drágán szaladnak – nem véletlenül, ezek az akszesszoárok vesznek el pillanatok alatt a normális, rendeltetésszerű használat, azaz a játék során.

Amit most szeretnék megmutatni nektek, az eredetileg a fentebb említett, szörfhordozóként kezdte az életét, de valamikor megfosztották a deszkáktól és kapott egy fehér festést, meg néhány festékpöttyöt az első fertályára. Az átalakítást nem én követtem el, hanem egy ismeretlen. Az eredmény jó pár börzével ezelőtt vetette magát a kezembe és mivel jelképes árat kértek csak érte, nem volt lelkem otthagyni őt. Ha sikerülne valamit találnom a tetőcsomagtartójára rakománynak, ami ott is marad a kialakított kis rögzítő fülek alatt, akkor bátran nevezhetném átalakításnak, így csak félkésznek tekinthető a legjobb indulattal is.

Amúgy nem is ez az első megjelenése ezeken a lapokon, mert a nem is olyan közeli múltban már asszisztált itt a SuperKings K-10 Bedford szerelvény bemutatásához.

 Nem a legszebb a fényezése - főleg a motorház tetején -, de mivel egészen jelképes összeget kértek érte, nem volt szívem ott hagyni a börzén.
 Szerkezetileg hibátlan és hiánytalan, csak a tetőcsomagtartóra kéne valami, ami ott is marad a helyén.

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Álljunk meg egy szóra, Tanár Úr! Személyes érintettség okán szeretném jelezni, hogy dehogynem volt nálam szörfdeszkás Golf: http://szirszarjaim.blog.hu/2009/06/11/golf_7
Még Önnek tetszett megvenni halovány emlékeim szerint a posztban mellékszereplő Majorette-verziót tőlem, aminek az eladását máig bánom...

Sam. Joe írta...

A "kollégákat" ez alkalommal a Matchbox Memories többi szerzőjére értettem, de teljesen igazad van, nem így szoktam használni.

Andrew0807 írta...

A Hot Wheels szörfdeszkái passzolnak rá. Nekem egy sárga és egy piros van.

Tommi írta...

Nekem zöldem van, szintén szörfdeszkák nélkül. Igaz, filléres beszerzés. :-)