2011/11/08

Matchbox MB-61 Jeep Willys – UPDATE


Még tavaly márciusban volt, amikor a Willys Jeep újrafeldolgozásáról írtam. Már akkor látszott róla, hogy szép és részletes, ami azóta derült ki róla, hogy a „kortárs” Matchboxok közül az egyik legjobban sikerült darab.

A katonai verzió megjelenésekor a blog levelezőlistáján – úgy emlékszem – hangot adtunk abbeli félelmünknek, hogy a remek kivitelű kisautót el fogják rontani valami idétlen festéssel. El ne kiabáljam, ez eddig szerencsére nem következett be.

A premier évében, 2010-ben a khakizöld változatot követte egy homokszín, sivatagi álcázófestésű verzió. Ezt alaposan telepakolták mindenféle fura számokkal, amiket nehezen tudok komolyan venni bármiféle operetthadsereg jelölésének akár. Ugyanakkor rossznak sem nevezném.

2011-ben ismét MB-61-es jelölést kapott egy újabb Willys Jeep értelmezés, aminek iszonyú nehezen tudnám meghatározni a színét, de a BAMCA.org kisegít, szerintük matt borsózöld. Valamifajta kalandtúra szervezet szolgálati járműve, mert a „3-as egység”, „Bázistábor Jármű” és „Anakonda Kalauzok” felirat is szerepel. Ha nagyon akarom, akkor akár el is tudom hinni, hogy a második világháborús veterán ilyen szerepben teljesít feladatot. Mindkét verzióban közös, hogy az oldalukon a festés nem szimmetrikus, ami köszönhető annak is, hogy maga a kisautó sem az, hiszen a vezető oldalán egy gyalogsági ásót és egy vontatókötelet visel.


 Sivatagi álcázófestés és koncentrikus körök - céltábla? - a motorháztetőn.
 Számok mindenütt.
 Gyalásó és vontatókötél a vezető oldalán. Jól látható, hogy nem szimmetrikus a festése a 2010-ben megjelent második verziónak.
 Ő már 2011-ben jelent meg. Tetszik a vastag, olajos fekete festék a lökhárítón és a szélvédőkereten.
 A dísztárcsa nélküli kerekek ütnek.
 A feliratok itt sem szimmetrikusak. Ez a szín a matt borsózöld. Ti tudtátok volna?

2 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Nekem ezek nagyon bejönnek. Még van otthon a Lesney Edition változatból is, az is faja. De majd még biztos hoznak ki belőle pirosat és citromsárgát is ;)

Sam. Joe írta...

Hát ami a citromsárgát illeti, én nem bánnék egy vitorlázórepülős Twin Pack - tán TP-15 - remke-et, de jaja, vágom mire gondolsz!