2011/11/14

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels 2010 #16 – '81 DeLorean DMC-12


DeLorean DMC-12 ügyben elmaradásunk volt, hiszen eddig csak a Hot Wheels, ebben a méretarányban és árfekvésben kitűnő időgép kivitelével foglalkoztunk egy részletes leírás és egy kitűnő átalakítás erejéig, holott az utcai kivitelt előbb dobták piacra.

Ezüst, arany, fekete, racsingezüst
Teljesen felesleges típusismertetőre pocsékolnom a biteket, hiszen ezt megtettem – mármint az ismertetést, nem a pocsékolást – az elsőként linkelt postban, aki igényli, az szíveskedjék odafáradni. Így bátran belecsaphatok a lecsóba és foglalkozhatom a kisautóval.

A Hot Wheels hiányt pótol ebben a méretarányban és árfekvésben a DMC-12 megmintázásával, mert bár léteznek más gyártóktól ilyenek, azok hozzáférhetőségben és árban is messze-messze fekszenek ettől. Igazából én egyetlen ponton tudok belekötni: A DeLorean jellegzetes kerekei helyett, a HW jól ismert krómozott szekérkerekei vannak alatta, de gyanítom ez az ára az olcsóságnak, egy spéci, semmi más jármű alatt nem használható kerék ebbe az árkategóriába már nem fér bele. Nyilvánvalóan édes testvérek a későbbi időgéppel, de annál vették a fáradtságot, hogy új belteret kreáljanak, mindenféle kijelzővel és bizgentyűvel a műszerfalon és fluxuskondenzátorral hátul. Az utcai változatban hétköznapi belteret találunk. Külön attrakciója – és bevallom én ezt addig nem is tudtam róla, míg ki nem bontottam – hogy a hátsó napellenző felnyitható.

2010-ben a HW kiadta az összes DMC-12 alapszínt – ezüst, arany, fekete – amiből én a feketét találtam a legizgalmasabbnak – hiszen a DMC-12 az ezüstszínű, nemde? – és legízlésesebbnek – az arany nekem kicsit már sok. Idén meg hozzánk vágták megracsingkiegészítőzve, menjgyorsancsíkkal, meg csicsafelnivel, brrrr... Megtekinthetőek a verziók itt.

Csak azt tudom javasolni, hogy tessenek kedves lenni beszerezni, merthogy ezt a legendás autót kötelező birtokolni!

 A fekete autentikus DeLorean szín. Remek, hogy vették a fáradtságot, hogy külön belteret készítsenek az időgépnek. Az utcai verziónak ugyanis egyszerű, civil beltere van.
 Míg ki nem szedtem a dobozból, fogalmam sem volt róla, hogy a napellenző felnyitható. Nyílna ennél tovább is, csak úgy nem áll meg.
 Menetkészen. Csak a nagy szekérkerekeket tudnám feledni!
 Motorszerelés előtt. Találós kérdés: Nem tűnik fel valami a fenti képeken?
 Hot Wheels 2010 #16 – '81 DeLorean DMC-12, NRFB.
 Később találtam meg ezeket a képeket, minthogy az időgépes postot írtam, úgyhogy elsütöm most, mert később nem valószínű, hogy lesz rá alkalom. Ilyen lenne az egyoldalas magazinhirdetése, ha Dr. Emmett Brown árulná az időgépet. Ez már a Mr. Fusion-ös, repképes verzió.
 Ilyen lenne, az összeszerelési útmutatója, ha az Ikea forgalmazná.

10 megjegyzés:

porsche írta...

Betehetnéd büntihelyre az oszlopos fúrót ;-)

Sam. Joe írta...

Büntihely?

porsche írta...

Sarok.

Gábor Vida írta...

Szeretjük a DeLoreant. A feketével a lányom játszik, az originál fémszínűvel (ami sajnos nem átlátszó lakkal bevont csiszolt fém, hanem ezüst festék) pedig a fiam.
Pár hete láttam belőle időgépes verziót is egy helyen, és most verem a fejem a falba, mert ma jártam ugyanott és már nem volt belőle. De felkutatom, az ziher.

Sam. Joe írta...

Húha, nem lesz egyszerű! Az enyém és még két kollégáé is Amerikából jött, mert annyira nem leltünk! (Illetve lett volna, csak a helyi erők két-ötszörös szorzót nyomtak rájuk az online piactereken, amit közösen gyökérségnek gondoltunk.)

Gábor Vida írta...

Azért még reménykedem. Pár hete láttam, (Pólos Center egyik játékboltja) talán még lesz belőle valahol.

Andrew0807 írta...

Sopronból tudok hozni. Minden boltban van legalább 5.

Gábor Vida írta...

Köszi, ma találtam az Eurocenterben, az Intersparban. Be is táraztam belőle :)

Gábor Vida írta...

Ja, találtam egy ilyet is: http://jatek.vatera.hu/kisauto_jarmu/matchbox/egyeb/hot_wheels_time_machine_back_to_the_future_1498845056.html

Névtelen írta...

Nagyon jó az irás :) Már jó párat végigolvastam. Mostanában szedtem elő a gyüjteményem s éppen terepasztalt készitek. Valaki tudna abban nekem segiteni hogy ilyen kellékeket mint pl itt a képeken is látni lehet, honnan tudnék beszerezni? Szerszámos szekrény, emelő, stb stb.. ilyesmik érdekelnének leginkább :)