2011/11/20

Matchboxon kívüliek: Maisto Trabant 601 – UPDATE


Az úgy volt, hogy bementünk a minap a Müllerbe és bár Matchboxot indultam nézni – teljes készlet 4, azaz négy darab volt, nem is jöttek velem – vettem egy Trabit.

Volt már nekem Maisto Trabim eddig is, úgyhogy pontosan tudtam, hogy teljesen rendben van, ezért mindig is szerettem volna az eredetire annyira nem jellemző, tojáslikőr színű mellé egy tisztességes fehéret, csak valahogy sohasem akadtunk össze. Illetve ez így nem teljesen igaz. A Váci utcában a turistacsapdákban – ahol orosz katonai tányérsapkákat, matrjoska babákat, meg a hasonló szégyenletes szemetet mérik a hülye nem annyira kifinomult ízlésű külföldieknek, akik azt sem tudják melyik országban vannak – szoktam látni őket, szigorúan doboza nélkül árulva, hogy elhitessék, hogy ezek „autentik kommuniszt vintázs toj”, az áruk meg nagyjából amit az árcetli elbír, de úgy láttam, hogy éppen csak nem négyjegyűt is elbír. Na ennyit meg adjon érte az, akinek két anyja van és ebből az egyik Honecker!

Szóval nagy volt az öröm, pedig a Müller árcetlije is sokat elbír – konkrétan Siku árszintet erre az egy Maistora. Aztán hazaérve derült ki, hogy az első tengelye le van szakadva. Így jártam.

 Szeretem a kiemelt részleteit. Jó lenne egyszer egy picit feljavítani egy ilyet - kár hogy én béna vagyok hozzá. Semmi olyan extrémre nem gondolok, mint amit snake peti és Andrew0807 is készített ugyanezeken az alapokon, hanem egy feljavított utcai változatra, sárga indexbúrákkal, fekete ablaktömítésekkel, kilincsekkel meg még ami kell. Az benne a remek, hogy szinte minden ilyen apróság ott van rajta, csak a festék hiányzik róluk.
Már itt is látszik, hogy lóg az eleje.
 Na, ez nem látszott az ablakos dobozban, az első tengely le van szakadva.
A hátulja is részletes és ebben a méretarányban hibátlan.

7 megjegyzés:

Bacsi írta...

azért néha az eszem megáll a Váci utcai árakon. jó, hogy már van ebből egy tojáslikőr színű meg egy gyerekkori agyongyepált libafos színű! így elől leültetve kicsit ratrod-os lett :)

Tommi írta...

Szerintem porsche kolléga pikkpakk megoldja, ha szépen kéred. ;-)

somytomy írta...

Én is gondoltam már egy másik beszerzésére, csak azóta nem láttam seholse.
Apropó, a snake féle Trabiban miből vannak a hangszórók?

Sam. Joe írta...

Bacsi: Hehe, ez nekem eszembe sem jutott! 8-)

Tommi: Áhh, nem akarom ezzel piszkálni, millió baja van éppen, így is sorban gyártja nekem a háttereket. Kicsit meg is vagyok sértve, hogy senki nem jegyezte meg, hogy Szerelő Géza új, nagyobb műhelybe költözött!

somytomy: Hát ezt csak maga a Mester tudja megmondani neked!

snake peti írta...

Az enyémben a zöldben a hangszórók a kerékdonor már nem tudom milyen hot wheels autóban voltak.

Bacsi írta...

Sam.Joe: porsche kolléga milyen áron csinálja ezeket a háttereket? :) nagyon kéne belőle nekem is.

porsche írta...

Bacsi: A hátteres kérdésedre én is nagyon szeretném tudni a választ ;-)