2009/01/22

Matchbox MB-54 NASA Tracking Vehicle

avagy Változatok egy témára – Második rész

Észrevettétek már, hogyha valami régi, unalmas, a kutyát nem érdeklő dolgot akarnak letolni sok ember torkán, akkor az megkapja a „közkívánatra” címkét? Ezért kicsit félve írom le, hogy ezt a postot követelte a köz, de így van. Saabi cimbi is küldött már fotót a saját gyerekkori példányáról, ezért expressz sebességgel be kellett szereznem a sorból kimaradt második MB-54-et.

Ennek megfelelően módosítottam a sorban harmadik post bevezetőjét, hiszen elkészültem a másodikkal – most olvassátok éppen. Tehát az MB-54 Mobile Home alkatrészeinek reciclálásának első megjelenése az először az 1982-es katalógusban felbukkanó MB-54 NASA Tracking Vehicle. Ez teljesen ugyanolyan, mint a Mobile Home, csak kapott a tetejének a hátsó végébe egy forgatható antennát, meg pár tán túlzottan is csicsás feliratot ide-oda. Nagyon érdekes, hogy tényleg minden porcikája megegyezik a már citált elődével – a tetőn az antennának vágott lyukat leszámítva – de az alvázán annyit módosítottak, hogy ott is a NASA Tracking Vehicle feliratot viseli, de a keltezése 1980-as.

Folytatása következik!


Az oldalán: Egyesült Államok ŰrSikló Parancsnoki Központ. Gondolom azért fontos, hogy "U. S.", hogy nehogy valaki azt gondolja, hogy a Buran űrsiklóhoz tartozik - már ha valaki nem venné észre a bazi nagy NASA logót a tetején.
A tetején: Nemzeti Űrkutatási és Űrhajózási Hivatal (nyomon)Követő Jármű. Nézzétek csak meg tüzetesebben azt a piros NASA feliratot! Kicsit segítek! Ezt a postot is vizsgáljátok meg!
Innen nézem, vagy...
...onnan nézem, ugyanolyan, mint a Mobile Home!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

És nem "rollamatics"? A kerék nem hajcccsa a antennát? Legalább, ha az elődhöz képest alig változtattak ez feldobta volna...

Sam. Joe írta...

Nem, ez sokkal újabb, mint a Rola-matics sorozat. Igaz, abban van egy "radaros" verda, ami még nem volt itt. Ez itt ni: http://www.areh.de/HTML/Bas289.html

Névtelen írta...

Nemrossz, de nekem még mindig a fekete és a khaki zöld tetszik a legjobban.

Ikarus 256 írta...

Engem annyira nem mozgat meg ez a verzió sem, de nem is ez a lényeg. A fő, hogy neked bejön. :-)
Mi lenne, ha az összes Matchbox maradéktalanul tetszene minden embernek? // Nirvana. :-D