2009/01/31

Matchbox MB-36 / Stars of Cars Audi RS6 Avant

Elsüthetném a címben az Update szócskát, hiszen az Audi felpaprikázott kombija szerepelt már e lapokon, a 2008-as amerikai Superfast sorozatból szalajtva és ott minden olyasmit leírtam a kapcsán, amit fontosnak tartottam a típusról. Mégsem teszem, mert a Mattel „jó” szokása szerint ugyanazt teljesen más jelöléssel adja el nekünk újra és újra, ezért csupán a könyvelés pontosságának kedvéért új bejegyzésként kezelem e két autót.

Az első, a szappantartókék verzió 2008-ban jelent meg, mint MB-36. Az amerikai kiadású testvérétől a színén és az oldalán lévő feliratoktól csak a rendszáma és a „felni” különbözteti meg. Itt nem töltötték az időt az Ikarus 256 kolléga által desifrírozott kódrendszer segítségével a rendszámba rejtett üzenet elhelyezésével, megelégedtek azzal, hogy „2 FAST 4 YOU” – azaz túl gyors neked.

A piros változat a 2007-es Stars of Cars nevű – javítsatok ki, ha tévednék, de én így tudom –, német nyelvterületen forgalmazott szériából van – ez a konkrét darab Ausztriából kísért haza tavaly év végén. A beltér itt már fekete és nem az a hullaszínű szürke, mint a többin, vékonyküllős „felnik” vannak rajta – nekem ez tetszik a legjobban – és nyilvánvalóan tűzoltóautó piros – nekem ez tetszik a legkevésbé. A rendszám itt a fentebb már említett kikódoló módszerrel a „fast” (gyors) szót adja ki.

A verdikt? Mint az amerikai Superfast változatnál: klassz modell, érdemes beszerezni.


2008-as MB-36 Audi RS6 Avant, NRFB.
2007-es Stars of Cars Audi RS6 Avant, NRFB.

4 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

A 2008-as Audit nem vettem még meg, pedig nem is egyszer jött szembe velem a boltokban. Egyszerűen nem tudom megemészteni, hogy ilyen színt tegyenek rá. Olyan, mint a szomszéd Trabija. Na, jó az már kicsitt fakóbb.:-)
A piros tényleg tűzoltós. Simán rákerülhetne a "Feuerwehr Berlin" felirat. :-D Akkor meg azért kötnék belé, mert minek egy tűzoltóságnak egy RS6-os? Szörnyű vagyok!:-D

Most néztem, hogy a tavalyi Audin AVANT volt a rendszám (1V1 1420). Nem lehet, hogy ez valami nyereményjáték, és aki megfejti azt beveszik a tervezőcsapatba vagy valami hasonló?:-D Én meg itt kikotyogom mindenkinek a módszert. :-)

Sam. Joe írta...

Nézd, az egyetlen elismerés amit kaphatsz, hogy ahányszor én szóba hozom a dolgot, mindig linkelem a postot. 8-)

Névtelen írta...

Nekem az összes verziója tetszik, de a legjobban az amerikai Superfast-os.

De ez én vagyok, ne tudom, hogy ti hogy vagytok vele.

Névtelen írta...

Én úgy, hogy nekem leginkább a metálkék premiermodell tetszik 2007-ből, meg az a fekete, amelyik egy 5-ös pakk része, meg az amcsi SF...